"Vooral het feit dat België gedurende meerdere jaren de uitstoot niet heeft gereduceerd, kost ons land plaatsen in het klassement”, zegt klimaatexpert Noé Lecocq.
Volledig scherm
"Vooral het feit dat België gedurende meerdere jaren de uitstoot niet heeft gereduceerd, kost ons land plaatsen in het klassement”, zegt klimaatexpert Noé Lecocq. © iStock

Belgische klimaatprestaties bij slechtste van West-Europa: “Tijd om het roer om te gooien”

België is opnieuw gedaald in de jaarlijkse rangschikking van een zestigtal landen op het vlak van de strijd tegen de klimaatverandering, opgesteld door milieu-ngo's. Ons land staat op de 40ste plaats (-5) in de ‘Climate Change Performance Index 2021', nadat het vorig jaar al vier plaatsen gezakt was. België is daarmee een van de slechtste leerlingen van West-Europa. “Als we niet willen blijven zakken, moeten we nu het roer omgooien”, zegt klimaatexpert Mathieu Soete.

14 reacties

 • luc meeus

  4 maanden geleden
  Men vergeet er wel bij te vermelden dat Belgie samen met Slovakije, de enige zijn op weg om de Europese doelstelling voor luchtkwaliteit te halen. Lees elders in deze krant. Als er iets positiefs is, mag het ook wel eens gezegd worden.
 • Jacky Vanderplas

  4 maanden geleden
  Wat gaan de globalisten de pandemie loslaten hun spelketje kan niet blijven duren .Dus staan ze terug klaar met de klimaat fars. Communisme onderdruking armmoede willen zij creeren de midden klasse moet weg. Terwijl biden (obama)alles in gereedheid brengt voor de vrede te stoppen er moetweer oorlog komen ,geld voor de communistische leiders.
 • William Masson

  4 maanden geleden
  Ngo’s doe me niet lachen, als je vandaag belastingvrij rijk wil worden richt een ngo op roep wat van de zijlijn en hang aan de subsidie slurf. 
 • Edmond Dillien

  4 maanden geleden
  En dan gaan onze slimme politici de kerncentrales vervangen door gascentrales, onze co gaat letterlijk en figuurlijk de lucht in gaan tot immense hoogtes en voor de rest gaan wij weer meer betalen. Wij hebben zonnepanelen en betalen procumentetaks, binnenkort gaan ze de nachttarief waar ze ons toe verleid hebben afschaffen en met mijn auto op LPG mag ik Antwerpen niet binnen, wegens geen euro norm, alle inspanningen waar wij vroeger in geïnvesteerd hebben worden nu afgestraft.
 • Maria Vissers Cools

  4 maanden geleden
  Al wat wij doen is slecht, al wat wij gaan doen is nooit goed. Maar we hebben wel de beste voetballers ter wereld in het buitenland. Sjot die groenen eens uit de regering en bouw een kerncentrale van de nieuwste generatie 
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken