Dinsdag 24 maart 2020: amper verkeer op het klaverblad van Lummen, een dikke tien dagen na de start van de lockdown.
Volledig scherm
Dinsdag 24 maart 2020: amper verkeer op het klaverblad van Lummen, een dikke tien dagen na de start van de lockdown. © Photo News

Belgische CO2-uitstoot daalt dit jaar met 13 procent

De vertraging van de Belgische economie door de coronacrisis leidt dit jaar tot een lagere CO2-uitstoot. Uit cijfers van het Planbureau, waarover Le Soir bericht, blijkt dat die uitstoot met 13 pct zal dalen. Vanaf volgend jaar zal de uitstoot van broeikasgassen weer toenemen. 

4 reacties

 • Augustson Tim

  1 jaar geleden
  CO2 neutraal, maar SOx,NOx, fijn stof en roet zijn geen probleem. De landen die zich van CO2 uitstoot niks aantrekken vertegenwoordigen meer dan 80 % van de planeet, maar niet erg; wij lossen dat wel op in België. Dan is er ook nog het continu storten van( enorme hoeveelheden) afval in de zeeën en natuur door vele landen en zelfs continenten. Maar we zijn goed bezig !
 • Marie Vandam

  1 jaar geleden
  Er is juist meer co2 in de lucht daar daarvoor men ziet dat aan het groene goed dat groeit als kolen stop met de klimaats propaganda
 • Benny Raes

  1 jaar geleden
  En hoeveel propere lucht is er gekocht? En indien er gekocht geweest is, hoeveel heeft het gekost?
 • Eddy Verbiest

  1 jaar geleden
  Er moet geinvesteerd worden om de economie niet op zijn gat te laten vallen, dus ideaal moment om hier nu investeringen voor te doen. Die moeten toch ooit gedaan worden, dus doe ze dan nu maar!

Wetenschap & Planeet