Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © OLIVER BERG / EPA

Belgisch klimaatbeleid blijft lege doos: “Geen klimaatstrategie voor 2050"

Federaal energieminister Marie Christine Marghem (MR) betwist dat België een klimaatstrategie voor 2050 zonder becijferde doelstelling indient bij de Europese Commissie. De Standaard schreef vandaag dat de federale regering niet eens een eigen bijdrage heeft ingediend en dat het enkel om een opsomming van de plannen van de Vlaamse, Waalse en Brusselse regeringen gaat. Groen overweegt een wetsvoorstel om de versnippering van het beleid tegen te gaan.

19 reacties

 • Albert Pittevils

  1 jaar geleden
  Het probleem is, denk ik, dat de milieu taxen niet naar het milieu gaan en dan zit je natuurlijk met een lege doos.
 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Eric Maier, Duitsland doet het VEEL beter inzake klimaatbeleid,maar je moet natuurlijk eerst uw huiswerk maken,nietwaar? Windmolens zat,inzet op groene energie is gigantisch.Ook Nederland,Denemarken staat veel verder,denk maar aan investeringen in verkeersinfrastructuur in Kopenhagen voor fietsers enz..(reeds 30! jaar).
 • Carl Vangenechten

  1 jaar geleden
  Lege doos? Door de maandenlange zeereis van Anuna op een vrachtschip staan we wereldwijd aan de top van de milieubewuste landen.
 • eric maier

  1 jaar geleden
  Onzin. Belgie doet als 1 va nde weinige Eu landen zijn best. Maar waarom is het doodstil rond Duitsland die in de afgelopen 2 jaar 5 miljard euro investeerden in de mijnbouw / bruinkoolwinning. En dit jaar spreken ze over afbouw, de realiteit is dat die miljarden ook gewoon geinvesteerd worden en niks word afgebouwd. Polen = 100% op bruinkoolcentrales. Het lijstje is lang. Neen, Belgie haalt zijn doel niet omdat we het dichst bevolkte gebied zijn van heel Europa met 3 miljoen buitenlanders extra
 • werenfried londers

  1 jaar geleden
  Klimaatbeleid is er enkel om geld bij de mensen te stelen. Stealdeal ipv greendeal dat is Europa.
 1. Voedselagentschap start specifieke bemonstering van PFAS-stoffen in vervuilde zone in Zwijndrecht

  Voedsel­agent­schap start specifieke bemonste­ring van PFAS-stof­fen in vervuilde zone in Zwijn­drecht

  Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) gaat zijn algemene monitoring op PFAS-stoffen heroriënteren in de regio Zwijndrecht. De resultaten van de stalen die binnen de algemene monitoring vallen, zijn geruststellend. Daarnaast heeft het FAVV een specifieke bemonsteringscampagne opgezet bij landbouwbedrijven in de verontreinigde zone rond de 3M-fabriek. Dat maken het FAVV en federaal minister van Landbouw David Clarinval bekend.
 2. Drie op de tien willen niet overstappen op elektrische bedrijfswagen

  Drie op de tien willen niet overstap­pen op elektri­sche bedrijfswa­gen

  Drie op de tien werknemers met een bedrijfswagen (31 procent) willen niet overstappen op een elektrische bedrijfswagen. Vier op de tien zouden bereid zijn om de overstap te wagen, maar enkel onder bepaalde voorwaarden. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstverlener Securex. Belangrijkste reden is dat elektrische voertuigen volgens de bevraagden niet voldoen aan hun professionele behoeften omdat ze bijvoorbeeld lange afstanden afleggen.

Wetenschap & Planeet