Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © OLIVER BERG / EPA

Belgisch klimaatbeleid blijft lege doos: “Geen klimaatstrategie voor 2050"

Federaal energieminister Marie Christine Marghem (MR) betwist dat België een klimaatstrategie voor 2050 zonder becijferde doelstelling indient bij de Europese Commissie. De Standaard schreef vandaag dat de federale regering niet eens een eigen bijdrage heeft ingediend en dat het enkel om een opsomming van de plannen van de Vlaamse, Waalse en Brusselse regeringen gaat. Groen overweegt een wetsvoorstel om de versnippering van het beleid tegen te gaan.

19 reacties

 • Albert Pittevils

  2 jaar geleden
  Het probleem is, denk ik, dat de milieu taxen niet naar het milieu gaan en dan zit je natuurlijk met een lege doos.
 • Marco Maerten

  2 jaar geleden
  Eric Maier, Duitsland doet het VEEL beter inzake klimaatbeleid,maar je moet natuurlijk eerst uw huiswerk maken,nietwaar? Windmolens zat,inzet op groene energie is gigantisch.Ook Nederland,Denemarken staat veel verder,denk maar aan investeringen in verkeersinfrastructuur in Kopenhagen voor fietsers enz..(reeds 30! jaar).
 • Carl Vangenechten

  2 jaar geleden
  Lege doos? Door de maandenlange zeereis van Anuna op een vrachtschip staan we wereldwijd aan de top van de milieubewuste landen.
 • eric maier

  2 jaar geleden
  Onzin. Belgie doet als 1 va nde weinige Eu landen zijn best. Maar waarom is het doodstil rond Duitsland die in de afgelopen 2 jaar 5 miljard euro investeerden in de mijnbouw / bruinkoolwinning. En dit jaar spreken ze over afbouw, de realiteit is dat die miljarden ook gewoon geinvesteerd worden en niks word afgebouwd. Polen = 100% op bruinkoolcentrales. Het lijstje is lang. Neen, Belgie haalt zijn doel niet omdat we het dichst bevolkte gebied zijn van heel Europa met 3 miljoen buitenlanders extra
 • werenfried londers

  2 jaar geleden
  Klimaatbeleid is er enkel om geld bij de mensen te stelen. Stealdeal ipv greendeal dat is Europa.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Wetenschap & Planeet