Er zijn steeds meer auto's op de baan en ze leggen ook meer afstanden af.
Volledig scherm
Er zijn steeds meer auto's op de baan en ze leggen ook meer afstanden af. © Photo News

België niet op schema volgens OESO-rapport: “Alle alarmlichten staan op rood”

België ligt niet op schema om de doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling tegen 2030 te halen, zo blijkt uit het jongste Oeso-rapport over het milieu- en klimaatbeleid dat woensdag werd gepubliceerd. Minder dan een derde van de 51 doelstellingen kregen een positieve evaluatie.

17 reacties

 • René Verhoeven

  3 weken geleden
  Geboortebeperking en stoppen van mensen in te voeren is absoluut noodzakelijk om België te redden, kan iemand dit eens doorgeven aan de politiek en laten weten aan die oeso nietsnutten dat België bijna het dichtst bevolkte land in Europa is en dat het daardoor ook onmogelijk is om aan al hun eisen te voldoen? Waar is in godsnaam het gezond verstand en de redeneerkracht gebleven bij de politiek? Taksen en heffingen zullen daar niks aan veranderen als je blijft uitbreiden in aantal mensen.
 • dirk claeys

  3 weken geleden
  Meer LEZ zones, en hogere boetes zijn nodig, voor het afkopen co2 normen! Dus morgen ook in Brugge, Gent, Kortrijk, en vele,andere steden en zelfs gemeenten, de benzine en diesel word vervangen door een fiets!
 • Emi Hergersberg

  3 weken geleden
  @ Patrick. Heel terecht vraag ... Over tien jaar zullen de politiekers zich dat misschien ook beginnen afvragen :-)
 • Michael Steyaert

  3 weken geleden
  En ook het feit dat elke nieuwe regering de maatregelen van de vorige aanpast of terugdraait. Van langetermijnvisie kan je onze politici echt niet beschuldigen. Met echt gerichte subsidies en acties waren we al lang een voorloper wat betreft het klimaat. Premies voor particulieren die een hybride of EV aanschaffen terwijl de bedrijven de meeste hybrides en EV aanschaffen. Vergroen om te beginnen het wagenpark bij de bedrijven en schaf het VAA af voor hybrides en EV's.
 • Maria Vissers Cools

  3 weken geleden
  De gewone Belg is de grootste vervuiler .de industrie ,de stilaan overbevolkte gebieden in Belgie ,of het feit dat Belgie een doorvoerland is telt niet mee.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

Wetenschap & Planeet