Minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo).
Volledig scherm
Minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo). © Photo News

België kan 55 procent CO2-reductie op EU-top onderschrijven, mits Vlaamse voorwaarden

PolitiekBelgië is bereid om op de Europese top van donderdag en vrijdag de doelstelling te onderschrijven om de uitstoot van broeikasgassen in de EU tegen 2030 met minstens 55 procent te doen dalen. Dat meldt minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo). De Vlaamse regering verbindt wel twee stevige voorwaarden aan het engagement.

15 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  Zet dan absoluut nog snel enkele gascentrales, dan kan je ze misschien tegen 2030 opnieuw sluiten om zo jullie doelstellingen op vlak van uitstoot van broeikasgassen te halen. Hallo Groen.
 • Marco Maerten

  1 maand geleden
  Beste klagers,jullie hebben het voortdurend over jullie portemonnee,wel..het is thans SIMPEL. Consumeer wat minder=GOEDKOPER,want het probleem van deze tijd is net geestdodende activiteiten als wnkelen,voor elke km de auto nemen,20°c in huis is blijkbaar nog niet genoeg,overbodige elektrische toestellen in huis zoals een afwasmachine,haardroger,droogkast terwijl ze een tuin hebben...ik heb die rommel allemaal niet eens nodig,zelfs geen auto,dat illustreerd mijn goede gezondheid!
 • bob jansens

  1 maand geleden
  Waarom moet Vlaanderen mee doen? Als de door Franstaligen gedomineerde Vivaldi regering de 'grote Jan wil uithangen' op deze Europese vergadering, dan moeten de Franstaligen zelf maar meer besparen zodat België in het totaal aan 55% komt. Dat zou dan een teken zijn, dat solidariteit in België in 2 richtingen kan werken...
 • luc meeus

  1 maand geleden
  " internationale solidariteit " Wat bedoelen ze daar mee? Ik veronderstel dat ze in het buitenland 'uitstootrechten' gaan (mogen) kopen. We zullen onze portemonnee al maar klaar houden zekerst.
 • Gilbert Vermeersch

  1 maand geleden
  Beste Groenen, Vlaanderen wil het haalbaar en betaalbaar voor alle Vlamingen. Breng uw slogan van die 11.000.000 om in om uw doel te halen zet ook op papier dat die gascentrales en die Brusselse tol een grapje was.. dan wordt er door Vlaanderen onderschreven. Wees eens één eerlijk in vooral in deze.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Wetenschap & Planeet