Multiple windmills in countryside
Volledig scherm
Multiple windmills in countryside © Getty Images

België blijft achterophinken met hernieuwbare energie

In 2019 kwam 9,9 procent van de in België verbruikte energie uit hernieuwbare bronnen. België zit daarmee in de staartgroep in de EU, waar het gemiddelde 19,7 procent is. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

6 reacties

 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Dus gaan we een tandje moeten bijsteken, door de subtiele sabotage van NV-A in Vlaanderen (Wallonië haalt de doelstelling wel) omdat de partij kernenergie wil.
 • Lucien Mertens

  1 maand geleden
  In België verkoopt men nogal gauw de beer alvorens die laatste geveld is...Heel graag zou men iedereen in twijfelachtige e-auto's duwen, maar dan wel pas later (en met mondjesmaat) nadenken over de nodige infrastructuur voor die auto's. En last maar zeker niet least moeten daar dan ook nog es ganse eskadrons onder elkaar ruziënde instanties over beslissen. België vind zichzelf heel vlug heel goed, maar komt wel meestal te laat.
 • Jean-Marie De Becker

  1 maand geleden
  België heeft 60 m kustlijn, gaan ze die dan ook volledig laten inpalmen om windmolenparken te zetten ? En wat met onze zeevissers dan ? E Enormn al zeker als ze niet meer in Britse wateren mogen vissen. En op het vasteland, al de mooie vergezichten verder vernietigen, zoals al op zoveel plaatsen is gebeurd, door nog meer en hogere windmolens te plaatsen. Er zijn volgens mij dan toch betere alternatieven.
 • Tamzin Andersen

  1 maand geleden
  Telkens er ergens windmolens zouden komen, zijn er allerhande burgerverenigingen die de werken verhinderen. Op die manier zullen we er niet komen.
 • Jean-Paul Van der Borght

  1 maand geleden
  mensen die zonnepanelen leggen worden niet beloond maar gestraft
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Wetenschap & Planeet