De vrijdag vermoorde indianenleider en natuurbeschermer Paulo Paulino Guajajara.
Volledig scherm
De vrijdag vermoorde indianenleider en natuurbeschermer Paulo Paulino Guajajara. © REUTERS

Bekende beschermer Amazonewoud vermoord door illegale houtkappers

In de Braziliaanse Amazonestaat Maranhao is de bekende Braziliaanse indianenleider en Amazone-beschermer Paulo Paulino Guajajara doodgeschoten door illegale houtkappers. Een andere indianenleider, Laércio Souza Silva, raakte gewond.  

14 reacties

 • Marco Maerten

  2 jaar geleden
  Kirsten,er kan wel iets veranderen,tenzij het kiesgedrag van de mensen ongewijzigd blijft..wellicht maakt u te oordelen naar uw instelling er ook deel van uit.'t ja,dan is het makkelijk om te zeggen dat het nooit zal veranderen.Les excuses sont..je weet wel..
 • Katrien VMarke

  2 jaar geleden
  mensdom. Gisteren indianenleidster bij Phara gezien ? Hopelijk krijgt ze in Europa wat gedaan om corrupte Bolsonaro en situatie in Amazonewoud om te keren...
 • Kirsten Hershe

  2 jaar geleden
  Logisch toch? Voor geld moet alles en iedereen wijken, dat is al bezig sinds het ontstaan van de mensheid en zal ook nooit veranderen. Maar als jullie liever 10 euro per stuk vlees meer betalen aan de kassa van de supermarkt moet je vooral het regenwoud blijven beschermen hoor. Er is nog bos genoeg elders in de wereld dat ook voor voldoende zuurstof zorgt.
 • Werner Van Calster

  2 jaar geleden
  Brazilië is goe bezig, he? hopen illegale kap, ettelijke km woud per ongeluk afgebrand en nu den "enige " tegenstander van die ontbossing vermoord ... goed bezig mannen wat het grootkapitaal al niet vermag ( en dat is niet alleen in Brazilië zo...
 • Maurice Verheyen

  2 jaar geleden
  Die illegalen worden dan nog beschermt door Bolsonaro. Het is om zeep...

Wetenschap & Planeet