Archiefbeeld 5 juli 2020: kinderen proberen zich af te koelen in Peking, China.
Volledig scherm
Archiefbeeld 5 juli 2020: kinderen proberen zich af te koelen in Peking, China. © AP

Azië beleefde warmste jaar ooit gemeten in 2020

AziëVorig jaar was het warmste jaar ooit gemeten in Azië, met een gemiddelde temperatuur die 1,39 graden Celsius boven het gemiddelde van 1981-2010 lag. Zo werd eind juni 2020 in Verchojansk, in het noordoosten van Siberië, 38 graden Celsius gemeten, voorlopig de hoogste temperatuur ooit geregistreerd ten noorden van de poolcirkel. Dat melden de Verenigde Naties enkele dagen voor de klimaattop COP26. 

  1. Uitblijven stikstofakkoord heeft ook grote gevolgen voor luchthaven: “Nood aan stopzetting van politieke spelletjes, welvaart staat op het spel”

    Uitblijven stikstofak­koord heeft ook grote gevolgen voor luchthaven: “Nood aan stopzet­ting van politieke spelletjes, welvaart staat op het spel”

    Tegen de zomer moet Brussels Airport een nieuwe omgevingsvergunning aanvragen. Zonder is vliegverkeer onmogelijk. Maar de vergunning staat op de helling omdat de Vlaamse regering nog steeds geen bindend stikstofakkoord heeft. Zowel Zuhal Demir als de luchthaven zelf trekken aan de alarmbel, maar Open Vld en CD&V zien er een politieke strategie in, schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.