AFP
Volledig scherm
© AFP

Arctische expeditie: “Kantelpunt onomkeerbare opwarming aarde wellicht al voorbij”

We zijn het punt van een onomkeerbare opwarming van de aarde mogelijk al voorbij. Daarvoor heeft het Duitse hoofd van een grote wetenschappelijke expeditie naar de Noordpool vandaag gewaarschuwd.

144 reacties

 • Walter Poels

  10 uur geleden
  Als je de zaken een beetje nuchter bekijkt en alle aspecten in overweging neemt (en vooral de menselijke psychologie), dan weet je dat de strijd tegen de opwarming al héél lang verloren is. Nog een paar decennia een schijngevecht en dan zal iedereen de gevolgen voelen in zijn dagdagelijks leven. Iedereen zal moeten terugvallen op een individueel overlevingsscenario en we zullen kunnen spreken van het eind van de beschaving. Dit is helaas de enige waarheid...
 • Cris Verwilligen

  1 maand geleden
  Dinosaurussen in het pool gebied, bezoek het KBIN maar. Wijnstokken in de Alpen (Romeinse tijd), tweevoetigheid mens door klimaatverandering 4.2 miljard geleden. En nu zou de mens dat in 200 jaar om zeep kunnen helpen? Dit zijn cyclussen warm/koud. En we zitten nu in een warme cyclus en 200 jaar is een peulschil in die cyclussen. Stop nu eens die paniek, de natuur vindt er wel iets op. Of wij er content mee gaan zijn?
 • Willy Masson

  1 maand geleden
  In de Romeinse periode was het 2,8 graad warmer .overbevolking is echter voor het groene woke klimaatgroepje niet het probleem van de teloorgang van het milieu , je moet je kiezers natuurlijk ergens halen zeker nu blijkt dat desondanks de constante media aandacht je niet voorbij de 7,8 % geraakt.
 • Yves Steenssens

  1 maand geleden
  Mijn reis zit er ver op maar voor volgende generaties zal die niet zo rooskleurig zijn - politici zijn de melkbrigade die iedereen verplicht te consumeren waardoor het olieverbruik nooit zal verminderen , de alternatieven zijn nog ver weg en veroorzaken nog groter energieverbruik en afval - hopelijk vindt men gauw het perpetuum mobile ...onze nog enige redding
 • Kato De Cock

  1 maand geleden
  Wij zullen het niet meer meemaken, maar de mens zal ooit beseffen dat ze de natuur nodig hebben om te kunnen leven en eigenlijk het allerbelangrijkste is. Tegen dat het besef er komt zal het te laat zijn om er nog iets aan te doen. Afrikaanse landen weten intussen dat door alles kapot te maken er geen voedsel meer te verbouwen is, dus zij bebossen intussen terug volop.
 1. Ongeruste bewoners over PFOS-vervuiling stellen Zwijndrecht en Antwerpen in gebreke
  7

  Ongeruste bewoners over PFOS-vervuiling stellen Zwijn­drecht en Antwerpen in gebreke

  Enkele bewoners van de gemeente Zwijndrecht en de stad Antwerpen sturen vandaag een ingebrekestelling richting hun gemeentebesturen in het kader van de PFOS-vervuiling in hun omgeving. Dat meldt de lokale actiegroep Grondrecht. De bewoners vinden dat er te weinig voorzorgsmaatregelen worden genomen bij de Oosterweelwerken en krijgen daarin ook de steun van Greenpeace en de Bond Beter Leefmilieu (BBL).

Wetenschap & Planeet