Anuna De Wever ontmoet samen met enkele andere klimaatactivisten de Deense premier Lars Lokke Rasmussen, de Luxemburgse premier Xavier Bettel, de Belgische premier Charles Michel en de Franse president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
Anuna De Wever ontmoet samen met enkele andere klimaatactivisten de Deense premier Lars Lokke Rasmussen, de Luxemburgse premier Xavier Bettel, de Belgische premier Charles Michel en de Franse president Emmanuel Macron. © BELGA

Anuna ontmoet in Roemenië Macron en Michel: “Europees continent moet tegen 2050 klimaatneutraal worden”

KlimaatIn de marge van de Europese top in Sibiu hebben de Franse president Emmanuel Macron, premier Charles Michel en een aantal andere regeringsleiders een korte ontmoeting gehad met Anuna De Wever en andere Europese klimaatactivisten. 

25 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Mijn generatie gaf aan alles een tweed en een derde leven. De jonge generatie maakt deel uit van de wegwerpmaatschappij en komen ons de les spellen met holle woorden;
 • Gilbert Devroedt

  2 jaar geleden
  Tegen 2050 dat is nog 31 jaar ,wie zijn hoofd zal dan nog pijn doen,zal er dan nog iets zijn van het klimaat,van belgie,van de wereld en van ons allemaal,ben benieuwd ,spijtig zal het niet meer mee maken ten zij ik leef tot 103!
 • karel van zand

  2 jaar geleden
  Een tjeefmet een eigen agenda voor haar persoonlijke gewin.... hypocriet
 • Yelene dekann

  2 jaar geleden
  Meisje begin met je eigen generatie, wat baat het te gaan manifesteren als jouw generatie zakjes chips, blikjes,lege flesjes enz...zomaar op de grond gooit terwijl er 1 stap verder een vuilnisbak staat en zij niet eens de moeite doen om dat daar in te gooien.Ik word 60 maar heb altijd mijn kinderen geleerd hun rommel op te rapen en in de vuilbak te gooien en anders hun vuil mee naar huis te nemen en NOOIT op de straat te gooien
 • denis de wee

  2 jaar geleden
  Hopelijk maakt ze haar verplaatsingen niet met het vliegtuig, dat zal ze waarschijnlijk niet durven. De chauffeur van Christophe Calvo zal haar waarschihnlijk voor haar rijden. Achteraf beschouwd is het misschien niet zo slecht, want klaarblijkelijk gaat zij de prioriteiten bepalen en niet de politiekers meer, alle politici, regio, federaal en Europees op den dop. Anuna for president. En die show blijft maar duren, onbegrijpelijk.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Wetenschap & Planeet