De Sanchi vervoerde een lading, die verandert in lichtontvlambaae gas, wanneer het in aanraking komt met zeewater.
Volledig scherm
De Sanchi vervoerde een lading, die verandert in lichtontvlambaae gas, wanneer het in aanraking komt met zeewater. © REUTERS

Angst voor grootste milieuramp ooit door 'onnodige botsing'

Voor de kust van China staat een olietanker in lichterlaaie na een botsing met een vrachtschip. Volgens een expert is er "geen enkel excuus voor dit ongeluk", dat volgens natuurbeschermers kan uitdraaien op een van de grootste milieurampen ooit.  

39 reacties

 • Frederik Janssens

  5 jaar geleden
  Francky Wygers: iemand is fameus in zijn gat gebeten precies. FYI Deepwater Horizon was bezit van BP, een Brits bedrijf
 • danny verbeeck

  5 jaar geleden
  Dieselwagens worden verbannen . Kijk wat er in de plaats komt. En we weten nog niet alles .
 • MYRTHE PASS

  5 jaar geleden
  Hopelijk doet China nu wel iets goed voor de dieren, in deze situatie het zeeleven.
 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  Bestaan er dan 'nuttige botsingen'? De milieuramp is de schuld van de economie die steeds meer en meer wil. We consumeren meer en meer grond- en brandstoffen voor de Internetgeneratie. We hebben meer grond- en brandstoffen nodig want anders geraken we niet aan werk of op school of in het kabinet van de arts.
 • Peter Janssen

  5 jaar geleden
  Verzekeringsfraude van de rederij om fors winst te maken op een oud wrak? Dat er daardoor een milieuramp ontstaat is niet belangrijk, om de POEN gaat het weer, zoals gewoonlijk!
 1. Neen, dit is geen stort: meer dan 10.000 m³ (!) afval komt op enkele dagen tijd terecht in Bosnische rivier
  Play

  Neen, dit is geen stort: meer dan 10.000 m³ (!) afval komt op enkele dagen tijd terecht in Bosnische rivier

  In verschillende Balkanlanden heeft hevige regenval de voorbije dagen voor overstromingen gezorgd. Daardoor is meer dan 10.000 m³ afval in de Bosnische Drina terechtgekomen. Op bovenstaande beelden is te zien hoe er op sommige plekken zo veel rotzooi ligt dat het water amper zichtbaar is. Het verwerken van de afvalhoop zou meer dan zes maanden in beslag nemen. De lokale Bosniërs slaken een noodkreet: “Dit is een enorm probleem.”
 2. Ook op zijn 96ste zorgt Sir David Attenborough nog voor controverse: nieuwe reeks ‘Wild Isles’ roept op om natuur beter te beschermen
  PREMIUM

  Ook op zijn 96ste zorgt Sir David Atten­borough nog voor controver­se: nieuwe reeks ‘Wild Isles’ roept op om natuur beter te beschermen

  Sir David Attenborough (96) heeft nog maar eens een nieuwe documentairereeks klaar. ‘Wild Isles’ vertelt over de Britse eilanden en de teloorgang van de natuur daar. Een soort testament, dat nog voor het op antenne gaat al voor heisa zorgt. Want als het over het beschermen van de natuur gaat, is Attenborough nog zo jong en strijdvaardig als een zekere Zweedse twintiger.