Duitse wetenschappers meten de dikte van het ijs op de noordpool.
Volledig scherm
Duitse wetenschappers meten de dikte van het ijs op de noordpool. © EPA

Alarmerende studie over nóg sneller opwarmende oceanen geschrapt: wetenschappers maakten foutje

Het wetenschapsblad Nature schrapt een klimaatonderzoek dat beweerde dat de oceanen nog veel meer opwarmen dan het VN-klimaatpanel IPCC aanneemt. De wetenschappers die de studie uitvoerden, blijken een statistische fout te hebben gemaakt.

100 reacties

 • Danny Van den Branden

  3 jaar geleden
  Wetenschappers zijn veeel te slim om te begrijpen dat het eigenlijk heel simpel is.
 • Palmus Darksky

  3 jaar geleden
  Wetenschap werkt via tegenspraak, de foute bewering gaat in de prullenmand. Wat niet kan ontkracht worden blijft, de consensus blijft en dat staat als een smeltende ijsberg boven water. De gebakken lucht van de klimaatontkenners probeert het beeld te doen verdwijnen, de realiteit echter zal ons wel in de nek bijten.
 • Marc Camp

  3 jaar geleden
  En wie maakt onze zuurstof aan? Juist dat wat wij met grasse schreden aan het vernielen zijn. Kijk niet alleen naar het amazonewoud maar naar de canadeze, de siberische, alles worden steeds kleiner, enkel voor gewin van grondstoffen die wij niet nodig hebben als we eindelijk eens goed leren recycleren. Laat onze bossen met rust en geef terug aan de natuur.
 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  De ECO-propaganda ballon afgelaten....
 • Lode vleminckx

  3 jaar geleden
  Zo"n 12 jaar geleden beloofden ze dat de zee tot in Gent ging komen. Als ik de zee wil zien moet ik nog steeds naar Oostende of de buurt