Lava stroomt de oceaan in.
Volledig scherm
Lava stroomt de oceaan in. © AFP

Al gehoord van 'laze'? Lava bereikt kust van Hawaï en dat leidt tot nieuw gevaar

De autoriteiten van Hawaï maken zich grote zorgen over de hete lavastromen van de uitgebarsten vulkaan Kilauea. Die hebben intussen de Stille Oceaan bereikt en dat brengt een nieuw gevaar met zich mee. Wanneer de lava in contact komt met het koude water, ontstaat namelijk een schadelijk product.

25 reacties

 • Lily liken

  4 jaar geleden
  Haze ? Gewoon zeewater dat in sneltempo verdampt en meer niet . Die geleerden zou men beter DWAZE noemen . Dat lijkt er ook op .
 • Philippe Sansens

  4 jaar geleden
  Zo merk je maar pas hoe klein en breekbaar de "mens" is tov de natuur.
 • Rayan El Arami

  4 jaar geleden
  @ Herwig Michiels. Klopt 100%. De natuur kan de gevolgen van zo'n uitbarsting prima opvangen. Dergelijke uitbarstingen vormen enkel een probleem doordat de natuur ook nog eens de luchtvervuiling door de mens er bovenop krijgt. Maar zolang de politiek enkel maatregeling neemt die enkel of vooral de gewone burger treft, en de industrie rustig laat begaan, is het dweilen met de kraan open.
 • Resist You

  4 jaar geleden
  De kracht van verandering zit blijkbaar alleen in de natuur...niet in de nva -getto's.
 • karin vandensteendam

  4 jaar geleden
  het artikel spreekt over vulkanische gasdeeltjes, maar Laze bestaat uit vulkanische gLasdeeltjes, dat maakt het zo gevaarlijk !
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.

Wetenschap & Planeet