Lava stroomt de oceaan in.
Volledig scherm
Lava stroomt de oceaan in. © AFP

Al gehoord van 'laze'? Lava bereikt kust van Hawaï en dat leidt tot nieuw gevaar

De autoriteiten van Hawaï maken zich grote zorgen over de hete lavastromen van de uitgebarsten vulkaan Kilauea. Die hebben intussen de Stille Oceaan bereikt en dat brengt een nieuw gevaar met zich mee. Wanneer de lava in contact komt met het koude water, ontstaat namelijk een schadelijk product.

25 reacties

 • Lily liken

  4 jaar geleden
  Haze ? Gewoon zeewater dat in sneltempo verdampt en meer niet . Die geleerden zou men beter DWAZE noemen . Dat lijkt er ook op .
 • Philippe Sansens

  4 jaar geleden
  Zo merk je maar pas hoe klein en breekbaar de "mens" is tov de natuur.
 • Rayan El Arami

  4 jaar geleden
  @ Herwig Michiels. Klopt 100%. De natuur kan de gevolgen van zo'n uitbarsting prima opvangen. Dergelijke uitbarstingen vormen enkel een probleem doordat de natuur ook nog eens de luchtvervuiling door de mens er bovenop krijgt. Maar zolang de politiek enkel maatregeling neemt die enkel of vooral de gewone burger treft, en de industrie rustig laat begaan, is het dweilen met de kraan open.
 • Resist You

  4 jaar geleden
  De kracht van verandering zit blijkbaar alleen in de natuur...niet in de nva -getto's.
 • karin vandensteendam

  4 jaar geleden
  het artikel spreekt over vulkanische gasdeeltjes, maar Laze bestaat uit vulkanische gLasdeeltjes, dat maakt het zo gevaarlijk !
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?

Wetenschap & Planeet