Illustratiebeeld Sojascheuten 


PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT
Volledig scherm
Illustratiebeeld Sojascheuten PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT © Photo News

Afkomst van Belgische soja is vaak niet duidelijk

België importeert gemiddeld 2,5 miljoen ton sojabonen per jaar. Zo’n 64 procent is afkomstig van landen met een hoog risico op ontbossing. “De EU stelt immers geen duurzaamheidseisen aan de herkomst van dit soort ladingen”, stelt het WWF.

4 reacties

 • Tamzin Andersen

  2 jaar geleden
  Dat zijn zaken waar Europa écht iets kan aan doen, maar dat gebeurt ofwel niet, ofwel te laat. Dan kan het niet anders dan dat er Europese politici goed aan verdienen.
 • pierre Van den Wijngaert

  2 jaar geleden
  Soja werd ons opgedrongen door de Groenen om de uitstoot van de koeien te beperken Nu het regenwoud daardoor verdwijnt zwijgen ze als vermoord
 • hendrik kerkhofs

  2 jaar geleden
  En dat dit meestal gmo soja is wordt maar niet gezegd en dat wij als Europese boeren aan duizend en nog wat regels moeten voldoen om veilig voedsel te produceren terwijl de invoer van veel goedkoper geproduceerd veevoer wel ingevoerd mag worden! Schijnheilige Europese landbouw politiek!
 • Oscar Geeroms

  2 jaar geleden
  Soja voor veevoeder ... dus minder vlees eten zorgt dus voor minder import van dubieuze Soja. Max 1 keer per week een goed grasgevoed stuk vlees ipv iedere dag brol... wie tekent daar nu niet voor?
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Rapport: jaarlijks 189 miljoen slachtoffers van extreem weer in ontwikkelingslanden

  Rapport: jaarlijks 189 miljoen slachtof­fers van extreem weer in ontwikke­lings­lan­den

  Sinds 1991 zijn elk jaar gemiddeld 189 miljoen mensen in ontwikkelingslanden slachtoffer geworden van extreem weer. Dat stelt een rapport van de organisatie Loss & Damage Collaboration vandaag. Het rapport berekent ook dat de mondiale industrie voor fossiele brandstoffen tussen 2000 en 2019 zo'n 30 biljoen dollar (tevens 30 biljoen euro) winst maakte, terwijl in dezelfde periode de kosten van klimaatschade in 55 van de meest klimaatkwetsbare landen in de wereld opliepen tot 525 miljard dollar.