Francesca Vanthielen is een van de boegbeelden van de vzw Klimaatzaak.
Volledig scherm
Francesca Vanthielen is een van de boegbeelden van de vzw Klimaatzaak. © BELGA

Advocaten Klimaatzaak: "Elk kind dat vandaag geboren wordt zal diep beïnvloed worden door klimaatverandering"

De advocaten van Klimaatzaak hebben hun pleidooien gehouden voor de burgerlijke rechtbank in Brussel. Ze sneden er de schending van de mensenrechten en de kinderrechten aan. De vzw en zo'n 62.000 burgers hebben het geding tegen de Belgische staat en de drie gewesten aangespannen. Via gerechtelijke weg hopen ze de eerder gemaakte beloften in het kader van de strijd tegen de opwarming van de Aarde af te dwingen.

28 reacties

 • Carlos Matos

  2 weken geleden
  kan iemand van de groene mij uitleggen waarom ik btw en import taxen moet betalen op het invoeren van zonnepanelen en inverters?? Als je u laat bestelen door een installateur dan krijgt ge 30 a 40% terug, maar als je zelf de rommel koopt in china om 'groener' te zijn, dan beboeten ze je nog eens! Het is de zelfde rommel hoor, alles komt uit china! Dit om maar aan te tonen dat het klimaat totaal niet belangrijk is, het enige waar het om te doen is dat zijn de $$$ €€€... en niet het klimaat
 • Nicole Aerts

  1 maand geleden
  Francesca Vanthielen is toch geen advocate.
 • Peter De Sadeleir

  1 maand geleden
  Dit zijn hoofdzakelijk de groenen die daar voor opkomen, het spijtige van de zaak is dat al wat de groenen voorstellen en uitvoeren enorm veel geld kost en niets oplevert.
 • Yves Steenssens

  1 maand geleden
  Wij zijn de grootste energie verspillers ter wereld - een bestel energieanalfabeten puur sang en dat vanaf 1948 de opening van de Automomentkeuring - herinner mij nog onze stranden die altijd met roestplekken bezaaid waren van de tankers die hun ruimen spoelden op zee - het rook zoetzuur en als je er in trapte had je werk - al onze winstobjecten met energieverspilling zouden onmiddellijk bij wet moeten worden verboden - LEZ - Global. - Luchtv. subsidie - Licht uit - Certif en Eco handel enz.
 • Louis Smeekens

  1 maand geleden
  En nog steeds zijn er die erin slagen om de klimaatveranderingen van het verleden vergelijken met die van nu. Voor de zoveelste keer, nu gebeurd het in enkel 100den jaren. Toen ging dit over 10.000den jaren. Hou daar dus aub over op.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

Wetenschap & Planeet