De voorzitster van de rechtbank in de klimaatzaak.
Volledig scherm
De voorzitster van de rechtbank in de klimaatzaak. © BELGA

Advocate verdedigt Belgische staat in klimaatzaak: “Wij zijn niet de domkop van de Europese klas”

“België is niet de domkop van de Europese klas." Dat heeft advocate Nathalie Van Damme namens de Belgische staat gezegd op het klimaatproces voor de burgerlijke rechtbank van Brussel. 

19 reacties

 • Geert Tamsyn

  2 weken geleden
  Ferdinand, Olkiluoto 3 is al 16 jaar in opbouw, heeft nog geen kW geproduceerd, en zal dat in de eerste jaren ook niet doen, zoveel tijd hebben we niet. Elke reactor die gebouwd wordt, moet ooit ontmanteld worden, wat resulteert in 26.000 betonnen kisten radioactief afval dat voor eeuwen een risico vormt. Ik wil al die miserie niet doorschuiven naar onze kinderen en kleinkinderen, doen we al genoeg met staatsschuld, vergrijzing, milieuverloedering, klimaatopwarming ...
 • Johan Apatride

  3 weken geleden
  Het is allemaal geldklopperij die via media-hijsa en vooraanstaande figuren (eco-mafia) ons opgelegd wordt. België stoot 125 miljoen ton CO² uit, dat is 0.34% van de wereldproductie. Als we hier 0 ton uitstoten heeft dit dus geen enkel effect op wereldvlak.
 • dirk andelhofs

  4 weken geleden
  Ferdinand, zon- en windenergie zijn vandaag de sterkst groeiende en de meest geïnstalleerde energiebronnen. Ze worden bovendien elke dag goedkoper Kerncentrales staan de groei van windmolens in de noordzee in de weg. Zo worden er tegenwoordig vaak windmolens stilgelegd omdat kernenergie voorrang krijgt op het net. Waarom refereer je naar Finland en niet naar de nieuwe kerncentrales in Frankrijk en Groot Brittannië, waar de bouw al meer dan tien jaar aansleept en de kosten 19 en 24 miljard zijn?
 • Ferdinand Engelbeen

  4 weken geleden
  30 miljard euro is er al uitgegeven aan wind en zon om in 2019 14% van alle stroom te leveren. De nieuwste kernreactor in Finland kan exact hetzelfde doen voor 10 miljard euro, maar dan betrouwbaar: 24/24, 7/7, 40 jaar lang, minstens 95% van de tijd. Voor wind en zon is dat op willekeurige tijdstippen, te veel als je het niet kan gebruiken en niets als je het nodig hebt. Met als gevolg véél meer CO2 uitstoot uit gascentrales, als de kerncentrales sluiten. Kan er nog iemand volgen?
 • Benjamin Dewit

  4 weken geleden
  Dirk de bakker, de gewone mens moest voor de oorlog ook niet rekenen op een auto, kijk waar we nu zijn! Zo goed als elk gezien heeft minimum 2autos! En hoe met de vinger wijzen naar anderen als je zelf niet beter doet?! Leg eens uit. Draait of keert het hoe ge wilt, maar willen u kinders en klein kinders iets of wat kunnen opgroeien zoals wij dan moet er iets gebeuren maat
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw

Wetenschap & Planeet