Enkele kinderen op een klimaatmars in Brussel in 2019.
Volledig scherm
Enkele kinderen op een klimaatmars in Brussel in 2019. © BELGA

Academici van Universiteit Antwerpen scharen zich achter klimaatrechtszaak

Een aantal academici van de Universiteit Antwerpen (UA) sluiten zich aan bij de klimaatrechtszaak die zes Portugese jongeren hebben aangespannen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Volgens de jongeren worden hun mensenrechten door 33 Europese landen geschonden, omdat die te weinig maatregelen nemen om het broeikasgasprobleem aan te pakken. 

1 reactie

 • Jozef Van Mellaert

  1 jaar geleden
  Het falend klimaatbeleid komt niet voort van Europa, hier staan we nr 1 op gebied van klimaat regelgeving. Oorzaak is de toename van de bevolking, met zijn verhoogde behoefte. Iedereen een of meerdere wagens, goedkoop vliegen, enorme toename van voedsel, goederen en energie behoefte, wegwerp cultuur. Statistieken over decennia verklaren alles. Het hof van "De rechten van de mens" kan wel veroordelen, maar dit zal het probleem niet oplossen. Op de aarde wordt het kiezen tussen mens of klimaat.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.