thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Aarde verandert stilaan in 'Planeet Plastic'

Wetenschappers aan de Universiteit van Californië hebben berekend dat tot op heden al 8,3 miljard ton plastic werd geproduceerd. Dat is even zwaar als een miljard olifanten of 822.000 keer de Eiffeltoren. Het grote probleem is echter dat plastic, een erg duurzaam product, vaak slechts voor een heel korte periode wordt gebruikt en vervolgens op de vuilnisbelt of in de natuur belandt.

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Wetenschap & Planeet