.
Volledig scherm
. © Getty Images/Image Source

Aarde houdt “alarmerende” hoeveelheid warmte vast

De aarde houdt bijna twee keer zoveel warmte vast als in 2005. Dat schrijven wetenschappers van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA en the National Oceanic and Atmospheric Administration (Noaa) in een nieuw onderzoek. Ze waarschuwen voor een “ongekende toename” te midden van de klimaatcrisis.

 1. Anuna De Wever viert de ‘Dag van de Aarde’: “Maar ik ben altijd bezig met het klimaat, een weekend bestaat voor mij niet”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Anuna De Wever viert de ‘Dag van de Aarde’: “Maar ik ben altijd bezig met het klimaat, een weekend bestaat voor mij niet”

  22 april vandaag, de Dag van de Aarde. Hét moment om stil te staan bij onze planeet en het leven op onze immer draaiende bol. Al zijn er ook mensen die er fulltime mee begaan zijn. Bij ons is de bekendste naam ongetwijfeld Anuna De Wever (19). Als boegbeeld van Youth for Climate was ze de afgelopen jaren niet uit het nieuws weg te branden. Ook nu strijdt ze dapperder dan ooit verder: “Er zijn nog altijd mensen die me aanspreken alsof de klimaatopwarming mijn probleem is.”
 2. Nu al recordaantal bosbranden in Amazonewoud: “Zowel symptoom als oorzaak van klimaatcrisis”

  Nu al recordaan­tal bosbranden in Amazone­woud: “Zowel symptoom als oorzaak van klimaatcri­sis”

  Milieuorganisatie Greenpeace waarschuwt dat momenteel al 3.815 hotspots van branden in het Amazonewoud en de Cerrado in Brazilië opgemerkt zijn. Het gaat volgens de organisatie om 65 procent meer hotspots dan in 2020, het hoogste aantal ook in veertien jaar. En dan moet de piek binnen enkele maanden nog volgen. “De branden zijn zowel het symptoom als de oorzaak van de klimaatcrisis”, aldus Greenpeace. De milieuorganisatie wijst op de verantwoordelijkheid van de regering-Bolsonaro.

Wetenschap & Planeet