iStock
Volledig scherm
© iStock

80% van Moeder Aarde aangetast door mens: in 16 jaar ging 3,3 miljoen vierkante kilometer (!) wildernis verloren

Ongeveer 80 procent van de aarde is aangetast door menselijke activiteiten. Het grootste deel van de resterende ongerepte natuur is te vinden in slechts vijf landen. Dat hebben onderzoekers van de University of Queensland (Australië) geconstateerd.

28 reacties

 • Kris Vansevenant

  4 jaar geleden
  Eigenlijk zou er de volgende 2 generaties wereldwijd een 1kinds politiek moeten gevoerd worden. Onze kortzichtige politici zullen opperen dat dat nefast is voor de economie, maar het is onze enige kans
 • Eida Lam

  4 jaar geleden
  Als er teveel mensen zijn ga dan maar prediken bij die demografieën die al terug zwanger zijn alvorens de navelstreng van de vorige is doorgeknipt en dat is nu eenmaal niet het westen.
 • philippe vander haeghen

  4 jaar geleden
  Tja, we moeten met zijn allen sojaproducten consumeren. Dan verdwijnen er bomen. In Italië zijn er 14 miljoen omgewaaid dit weekend. Het herstel zal 2 eeuwen duren.
 • johan thyssen

  4 jaar geleden
  Amaai we zijn gelijk een dodelijk virus voor de pkaneet.
 • Marco Maerten

  4 jaar geleden
  Geert,u heeft een punt wat overbevolking betreft,maar weet wel dat de ecologische voetafdruk van de derde wereld landen tot 15X lager ligt dan bv Belgie,de VS,dus in verhouding is de inpact van die klasse veel zwaarder dan 3 miljard armen.