Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

74 biljoen ton kunstsneeuw kan afsmelten van poolkap en stijgende zeespiegel tegengaan

Een dikke laag artificiële sneeuw zou het smelten van het poolijs in Antarctica kunnen tegengaan en wereldwijd kuststeden beschermen tegen de stijgende zeespiegel. Dat blijkt uit een nieuwe studie die vandaag gepubliceerd werd in het wetenschappelijk tijdschrift Science Advances. 

33 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  De mislukte oogsten zijn door de hitte en de droogte, Kirsten Hershe. De talrijke bosbranden ook. Het ijs op Antarctica smelt nu zes keer sneller dan veertig jaar geleden. Goed voor 219 miljard ton gesmolten ijs per jaar tussen 2012 en 2017. De afgelopen eeuw is de zeespiegel in totaal ongeveer twintig centimeter gestegen. Op sommige van die eilanden in de Pacific staan ze al met hun voeten in het water.
 • Guy Snoeckx

  2 jaar geleden
  Daarom, Kirsten, dat er overal recordtemperaturen gebroken worden (naar boven toe), steeds langdurigere droogtes zich voordoen, en het gemiddeld aantal tropische dagen is toegenomen (net zoals hittegolven, de duur ervan etc), en het gemiddeld aantal vriesdagen afneemt (bron Ukkel, 1968-2017). Extreme weersomstandigheden dan weer, ook de koude, die bestaan ja, zoals de hevige sneeuwval in Oostenrijk.
 • Kirsten Hershe

  2 jaar geleden
  Onzin natuurlijk, je reinste zelfs. Onze planeet koelt af en wel heel sterk. Zonnecyclus is op een minimum en zal komende jaren heel erg voelbaar worden. Er zijn al voldoende bewijzen hiervan, mislukte oogsten overal ter wereld. Maar de elite en de Groenen hebben geld geroken dus voeren ze taksen en belastingen in om het klimaat te redden. Lang leve de hypocrieten.
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  haha, dat is net zoals iedereen verplichten van hun deuren en ramen open te zetten als de airco aanstaat om de opwarming tegen te gaan. Komt er op neer dat er te veel mensen zijn en zolang dat daar niets aan gedaan wordt zal het probleem blijven. Tijd voor Soylent Green?
 • Lisette Theunis

  2 jaar geleden
  Opnieuw de hoogste tijd om wat extra taksen in te voeren om het smelten wat te vertragen, wat dus klinkklare onzin is.. Als we echt iets aan het klimaat willen doen moet men de overpopulatie dringend terugdringen, daar waar nodig ipv. iedereen naar het westen te willen halen omdat we zelf geen kindjes meer maken. En start projecten om massaal bossen aan te planten ipv. ze massaal te kappen.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”

Wetenschap & Planeet