Volledig scherm
© Getty Images

74 biljoen ton kunstsneeuw kan afsmelten van poolkap en stijgende zeespiegel tegengaan

Een dikke laag artificiële sneeuw zou het smelten van het poolijs in Antarctica kunnen tegengaan en wereldwijd kuststeden beschermen tegen de stijgende zeespiegel. Dat blijkt uit een nieuwe studie die vandaag gepubliceerd werd in het wetenschappelijk tijdschrift Science Advances. 

 1. “Windmolenbouwers rijven miljoenen binnen met sjoemelsoftware”: minister Demir ontdekt grootschalig misbruik subsidies
  PREMIUM

  “Windmolen­bou­wers rijven miljoenen binnen met sjoemel­soft­wa­re”: minister Demir ontdekt grootscha­lig misbruik subsidies

  Niet alleen autoconstructeurs maken gebruik van sjoemelsoftware, ook bouwers van windmolens gebruiken elektronica om de boel te belazeren. Dat ontdekte Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). "Subsidies worden misbruikt, puur uit winstbejag", zucht ze. Demir greep in en voorkwam zo dat er straks 72 miljoen euro extra op de energiefactuur van gezinnen en bedrijven verschijnt.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Zeven walvissen in één weekend aangespoeld in Alaska: ondervoed door smeltend zee-ijs

  Zeven walvissen in één weekend aange­spoeld in Alaska: ondervoed door smeltend zee-ijs

  Afgelopen weekend zijn aan de kust van Alaska liefst zeven grijze walvissen aangespoeld. Dat brengt het totaal aantal in de meest noordelijke staat van de VS op 22 dit jaar. Dat meldt de oceaan- en klimaatautoriteit NOAA aan de zender CNN. Aan de hele Amerikaanse westkust klokt het aantal aangespoelde walvissen af op liefst 96. Het is het hoogste aantal sinds het jaar 2000, toen 131 dode dieren werden aangetroffen.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas

Wetenschap & Planeet