Greta Thunberg (15) op de dag van haar toespraak.
Volledig scherm
Greta Thunberg (15) op de dag van haar toespraak. © REUTERS

15-jarig meisje op klimaattop: “Jullie zijn niet volwassen genoeg om de waarheid te zeggen en laten dat aan ons, kinderen, over.”

De 15-jarige Greta Thunberg kreeg deze week het woord op de klimaattop in het Poolse Katowice. De Zweedse tiener spaarde er haar kritiek op het huidige beleid niet en kreeg de met politici gevulde zaal muisstil.

15 reacties

 • Igmar Devriese

  2 jaar geleden
  Alle mensen die denken dat ze het niet uit haarzelf doet is fout. Als ze het niet zou menen waarom zou ze dan naar de betogingen en stakingen gaan, waarom zou ze zoveel uitspraken doen, waaro zou ze dan nee zeggen tegen geld krijgen voor de acties. Wie jullie ook zijn jullie zin fout
 • Ferdinand Engelbeen

  3 jaar geleden
  Als 15-jarige kan je al wel een eigen mening hebben, alleen is die "eigen" mening er in dit geval wel stevig ingepeperd via het onderwijs (en/of de ouders). Diep triestig om te zien hoe de jeugd van vandaag wordt misleid met horrorverhalen enkel gebaseerd op compleet nutteloze klimaatmodellen...
 • jos robben

  3 jaar geleden
  heel juist meisje, want de groene larie is een grote leugen en bedrog
 • FRYNDAK OLEG

  3 jaar geleden
  Marcel, het probleem is dat we onze levensstijl niet WILLEN opgeven en ons gaan verstoppen achter uitvluchten. Het is goed mogelijk dat die jonge generatie verplicht zal zijn de rotzooi van deze hebberige generatie op te kuisen. En voorgekauwde spraak ? Alsof iemand van 15 geen mening kan hebben ! Wie zegt dat U het bij het rechte eind heeft ? U ?
 • FRYNDAK OLEG

  3 jaar geleden
  Dat is wat men zegt : Er boenk op ! Alles moet kapot om de aandeelhouders tevreden te stellen (iets dat onmogelijk is, zij zijn onverzadigbaar wat geld en macht betreft). Hier in Oost-Europa is een illegale boskap bezig in het mooie karpaten gebergte. 1,2 milard kubieke meter hout per jaar !! Een ware ravage wordt hier aangericht door bepaalde multinationals. Vraag is : hoe lang zal men nog doorgaan met ALLES te vernietigen.

Wetenschap & Planeet