Een job in de bouw: aardig loon maar hard werk
Volledig scherm
Een job in de bouw: aardig loon maar hard werk © Getty Images

Zwaar werk en veel vrijheid: zo ziet een job als arbeider in de bouw eruit

JobsVDAB telde in maart maar liefst 5.500 openstaande vacatures, daarmee zijn er opnieuw meer jobs in de sector dan voor de coronacrisis. De voornaamste oorzaak is de vergrijzing, verklaart de Vlaamse Confederatie Bouw. Op Jobat.be ontdek je momenteel ruim 1.200 vacatures in de bouwsector. Wij gingen na of het al dan niet interessant is om een job in deze sector te zoeken. Wat zijn de voor- en nadelen?

 1. Nieuw onderzoek: videogames kunnen goed zijn voor je carrière. “Opvallend: één game springt eruit omdat er het grootste aantal skills mee worden ontwikkeld”
  PREMIUM

  Nieuw onderzoek: videogames kunnen goed zijn voor je carrière. “Opvallend: één game springt eruit omdat er het grootste aantal skills mee worden ontwikkeld”

  Wie videogames speelt, ontwikkelt cruciale professionele vaardigheden als zelfmotivatie, teamwerk en kritisch denken. Dat blijkt uit een nieuwe studie van HR-dienstverlener Randstad. “Als een verleden in de jeugdbeweging of vrijwilligerswerk tot aanbeveling strekken, zou gamen dat ook moeten doen.” Wij bekeken hoe videospellen je vaardigheden helpen ontwikkelen en welke games daarvoor de beste zijn.
 2. Hulpverlener Koen (38) weet wie coke gebruikt en waarom: “Een chirurg die snuift om de job vol te houden? Ja, dat hebben wij hier al gezien”
  PREMIUM

  Hulpverle­ner Koen (38) weet wie coke gebruikt en waarom: “Een chirurg die snuift om de job vol te houden? Ja, dat hebben wij hier al gezien”

  Nergens in Europa worden er meer restanten van cocaïne in het rioolwater teruggevonden dan in Antwerpen. Het is geen koppositie om trots op te zijn. En als je de krantenberichten van de voorbije weken mag geloven, lijkt de drug wijdverspreid, maar is dat wel zo? En wat doet het nu precies met de gebruiker? “Het is simpel, helaas. Drugs verwoesten je leven en dat van iedereen rondom jou”, zegt hulpverlener Koen (38), die zelf achttien jaar verslaafd was, in Dag Allemaal.
 3. Wat zijn de grootste energieverslinders in de keuken? “Als je oude toestellen vervangt, verdien je de prijs in 1 of 2 jaar zeker terug”
  PREMIUM

  Wat zijn de grootste energiever­slin­ders in de keuken? “Als je oude toestellen vervangt, verdien je de prijs in 1 of 2 jaar zeker terug”

  In de keuken kunnen je keuzes je helpen om je energiefactuur de kop in te drukken. Was je dan best terug af met de hand in plaats van je afwasmachine te gebruiken? En werkt die zogenaamde ‘boosterfunctie' van een vuur of oven echt om energie te besparen? Energie-expert Koen Vanthournout fileert welke aanpassingen zinvol zijn en welke inspanningen te weinig winst opleveren om de moeite waard te zijn.