Katten en honden gebruiken vaak dezelfde lichaamstaal, al bedoelen ze daar wel iets anders mee.
Volledig scherm
Katten en honden gebruiken vaak dezelfde lichaamstaal, al bedoelen ze daar wel iets anders mee. © ThinkStock

Zowel katten als honden kwispelen, maar ze bedoelen er iets heel anders mee

Een zwiepende staart of oren in de nek: in hun communicatie gebruiken honden en katten bijna dezelfde lichaamstaal, maar de betekenis daarvan is voor beide soorten heel verschillend.

 1. “Somber en apathisch, eten als een bouwvakker en slapen als een marmot”: lijd jij aan een winterdepressie en wat kan je eraan doen?
  PREMIUM

  “Somber en apathisch, eten als een bouwvakker en slapen als een marmot”: lijd jij aan een winterde­pres­sie en wat kan je eraan doen?

  Word je ook mistroostig van de korte dagen en het gebrek aan zonlicht? Heb je veel nood aan slaap en comfort food? De kans is groot dat je last hebt van een winterdepressie. Klinisch psycholoog dr. Ybe Meesters legt uit wat je hieraan kunt doen: “De oorzaak ligt veeleer in een verstoorde werking van onze biologische klok, maar gelukkig zijn er manieren om die weer bij te stellen.”
 2. “Hoe beter je tuin in het landschap opgaat, hoe makkelijker vogels op bezoek komen”: onze tuinexpert geeft advies voor meer vogels in je tuin

  “Hoe beter je tuin in het landschap opgaat, hoe makkelij­ker vogels op bezoek komen”: onze tuinexpert geeft advies voor meer vogels in je tuin

  Dit weekend is het alle hens aan dek in de tuin voor het vogeltelweekend. De beestjes zijn maar wat blij met het extra eten dat jij hen voorschotelt in deze koude dagen, maar hoe maak je je tuin tot een écht vogelparadijs, het jaar rond? Onze tuinexperte Laurence Machiels deelt gouden tips: “Wat vogels nodig hebben is voedsel, water, beschutting en plekken om te broeden.”