Eerste eigendom
Volledig scherm
Eerste eigendom © Getty Images/Westend61

Zoveel kan je extra sparen wanneer je langer bij Hotel Mama blijft

Spaargids.beDe woningprijzen blijven stijgen. Dat maakt het voor jongeren niet evident om een eigen stek te verwerven. Het gevolg is dat we het ouderlijke nest later verlaten. Die enkele jaren extra bij Hotel Mama brengen de woningdroom van jongeren vaak ook dichterbij. Spaargids.be licht toe.

 1. Op Hotel Mama met je lief? Net zoals Gaya (26) en Marie (23) wonen steeds meer twintigers nog bij hun ouders. Zo maken zij de rekening
  PREMIUM

  Op Hotel Mama met je lief? Net zoals Gaya (26) en Marie (23) wonen steeds meer twintigers nog bij hun ouders. Zo maken zij de rekening

  Steeds meer volwassen kinderen blijven na hun studies nog bij mama en papa wonen. Gaya (26) doet het, net als Marie (23). Zélfs haar lief is mee ingetrokken bij Hotel Mama. “We hebben even gekeken om samen een appartement te huren of een huisje te kopen dat we konden renoveren. Maar halleluja, dat is duur.” Gezinssocioloog en gewoon hoogleraar Dimitri Mortelmans (UAntwerpen) vertelt welke afspraken je het best vastlegt als twintigers nog even in het ouderlijke nest blijven plakken en hoe je de rekening maakt.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.