Verpleegkundige is het knelpuntberoep bij uitstek.
Volledig scherm
Verpleegkundige is het knelpuntberoep bij uitstek. © Pexels

Zorg, IT en bouw krijgen knelpuntberoepen niet ingevuld

JobsVeel openstaande vacatures, maar te weinig kandidaten: het geldt zowel voor verpleegkundigen, analist-ontwikkelaars in de IT als werfleiders. Jobat.be vroeg aan drie experts van VDAB hoe dat komt en wat de voor- en nadelen van deze jobs zijn.

 1. Hoe krijg je een mooie schuimkraag? En welke bieren hebben weinig calorieën? Stel al je vragen aan biersommelier Sofie Vanrafelghem

  Hoe krijg je een mooie schuim­kraag? En welke bieren hebben weinig calorieën? Stel al je vragen aan biersomme­lier Sofie Vanrafelg­hem

  Met de HLN Summer Challenges dagen vijf experten je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken. Op zaterdag 7 augustus is biersommelier Sofie Vanrafelghem aan de beurt. Ze daagt je uit om de Vlaamse bierwereld te leren kennen. Voor elke Vlaamse provincie proefde ze de tien beste lokale bieren en gaf ze ze een score op tien. Zo ken je in één week al de beste Vlaamse bieren en weet je welk kwalitatief biertje je deze zomer in huis moet halen! Ze deelt ook haar beste tips om bier te leren degusteren en geeft allerlei leuke en praktische bierweetjes. Heb je vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende, óf meest originele, vragen voor aan Sofie Vanrafelghem.
 2. Herkenbaarheid ten top: deze series laten Gen Z en millennials niet onberoerd

  Herkenbaar­heid ten top: deze series laten Gen Z en millenni­als niet onberoerd

  Met deze treffende, herkenbare series zal elke (post-)millennial zich ongetwijfeld meer dan eens kunnen identificeren. Wij bundelden in onze Kijkgids de strafste personages en hun typische struggles. In het nieuwe ‘F*** You Very, Very Much’ (Streamz) volgen we drie chaotische hartsvriendinnen, het gitzwarte ‘The End of the F***ing World' (Netflix) vertelt het duistere verhaal van zelfverklaard psychopaat James en ook het indrukwekkende ‘I Am Not Okay With This’ (Netflix) spreekt tot de verbeelding.
 3. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.