Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Bilanol

Zonnepanelen sneeuwvrij maken? Snel de diepvriezer laten ontdooien? Experts vertellen hoe je deze vrieskou aanpakt en zelfs in je voordeel doet uitdraaien

Wat kan je nog doen om de winterprik aangenamer te maken voor je planten, huisdieren en jezelf? Heeft het zin om zonnepanelen sneeuwvrij te maken? Is het te laat om jouw buitenplanten te redden? En hoe slaag je er zelfs in om je voordeel te doen bij deze koudegolf? Enkele experts aan het woord. “Je kan de sneeuw zelfs gebruiken om meubelafdrukken uit je tapijt te halen.”

11 reacties

 • Geert Van de Moortele

  3 weken geleden
  Ik spuit er warm water op vermengd met schoonmaakazijn om ze te ontsmetten als er sneeuw of rijm ligt op mijn zonnepanelen.
 • Jan De Greef

  3 weken geleden
  Kom van dat dak af.
 • David Van GIJSEGEM

  3 weken geleden
  Sneeuw op de zonnepanelen dit is gratis reiniging van uw panelen van zodra de sneeuw wegsmelt. Ze zien er daarna uit als nieuw.
 • Paul Boutsen

  3 weken geleden
  @Jeroen VanDijck, als je een digitale meter hebt moeten laten installeren helpt elke KW! Anders moet je diezelfde KW aan 5x de prijs betalen en daarop nog eens 70% belastingen allerlei betalen. Dus zo snel mogelijk de sneeuw eraf halen en zoveel mogelijk opgebruiken die stroom die je maakt...Niet goed voor het milieu, maar zo wilden onze beleidsmakers het toch?
 • Verhoeven Sylvain

  3 weken geleden
  Zo heb je toch nog iets van voordeel met zonnepanelen :)
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht