Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Zonnepanelen op het dak? Zo laat je je grootste energievreters overdag draaien

MultimediaHoe de discussie over slimme energiemeters ook uitdraait: wie zonnepanelen heeft, verbruikt zijn elektriciteit per definitie beter overdag, wanneer ze ook wordt opgewekt. Ben jij overdag het huis uit om te gaan werken? De grootste energievreters in huis, zoals de wasmachine en de vaatwasser, laten zich tegenwoordig gelukkig prima programmeren.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 1. Steeds meer gezinnen hebben het financieel moeilijk: dit moet je weten voordat je in het rood gaat of een persoonlijke lening afsluit
  Spaargids

  Steeds meer gezinnen hebben het financieel moeilijk: dit moet je weten voordat je in het rood gaat of een persoonlij­ke lening afsluit

  Bij steeds meer gezinnen staat het water aan de lippen, zo leert de Grote Geldenquête die Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws recentelijk uitvoerden. De hoge energieprijzen spelen hier uiteraard voor een groot deel in mee. Welke mogelijkheden hebben deze gezinnen om een lastige periode te overbruggen? Kunnen ze daarvoor terecht bij hun bank? Spaargids.be zocht het uit.