Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Zonder problemen op doorreis naar je vakantiebestemming: dit moet je weten

Wat als je om je vakantiebestemming te bereiken op doorreis moet door verschillende landen? Ook binnen de EU zijn er belangrijke verschillen, bijvoorbeeld tussen Duitsland en Frankrijk. Welke coronagerelateerde documenten of mondmaskers moet ik voorzien? Waar moet ik rekening mee houden als ik er iets wil eten of drinken of naar het toilet moet? En welke regels gelden er voor de kinderen? We lijsten voor Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Spanje alle nodige informatie op. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Vlaamse stadsgids Ann (54) woont al 20 jaar in Barcelona: “Mensen werken hier hard, maar genieten ook volop”
  PREMIUM

  Vlaamse stadsgids Ann (54) woont al 20 jaar in Barcelona: “Mensen werken hier hard, maar genieten ook volop”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Ann Sleebus (54) uit Mol wist al op jonge leeftijd dat ze niet in België zou blijven en vond twintig jaar geleden een nieuwe thuis in Barcelona. “Ik heb hier geleerd om te genieten van het moment, dankbaar te zijn en minder te klagen.”