Reisexpert Johan Lambrechts toont vijf beschikbare vakantiehuizen in de Ardennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Reisexpert Johan Lambrechts toont vijf beschikbare vakantiehuizen in de Ardennen. © rv / all write

Zoek je nog een vakantiewoning voor de herfstvakantie? Deze 5 toffe adresjes in de Ardennen zijn nog vrij

Vakantiewoningen blijven het supergoed doen. Verhuurder Interhome spreekt zelfs van een stijging van 20 procent in de vroegboekingen voor zomer 2023, in vergelijking met dit jaar. Reden: de verwachte prijsstijgingen. Maar ook deze herfst zitten vakantiehuizen in de Ardennen goed vol. Van vijf tot veertien gasten: deze woningen, getipt door onze reisexpert Johan Lambrechts, kan je nu nog boeken.

 1. Wél vakantiegevoel, geen verlofdagen kwijt: expert verheldert spelregels van een workation
  PREMIUM

  Wél vakantiege­voel, geen verlofda­gen kwijt: expert verheldert spelregels van een workation

  Als je het aangename aan het nuttige kan koppelen, waarom zou je dat niet doen? Zo redeneert één op de vijf Belgen, want zij werken deze zomer op verplaatsing. Maar wat als er op werkreis iets fout loopt? Expert internationale tewerkstelling Frédéric Hespel zet de spelregels van zo’n ‘workation’ op een rijtje, en wij geven voor de overtuigden vijf populaire bestemmingen in Europa mee. “Als je in Spanje onderweg naar je slaapkamer struikelt en je voet breekt, geldt dat als arbeidsongeval.”
 2. Binnenkijken in het sprookjeshuis van Francesco en Magali Planckaert: "We logeerden hier één keer en zijn nooit meer vertrokken”
  PREMIUM
  Binnenkijker

  Binnenkij­ken in het sprookjes­huis van Francesco en Magali Planckaert: "We logeerden hier één keer en zijn nooit meer vertrokken”

  Een Planckaert heeft geen zittend gat. Tussen de kasteelrenovatie in Frankrijk door neemt Francesco een nieuw programma op met Viktor Verhulst en samen met Magali verhuurt hij ook chalets op het domein in Lesterny waar het gezin zelf woont, in een houten huis vol creatieve vondsten. “Om af en toe tot rust te komen, is er geen betere plek dan hier.”
 1. “Je hond een jaar onderhouden is gelijk aan de uitstoot van een autorit van bijna 3.700 kilometer”: zo verklein je de ecologische pootafdruk van jouw huisdier
  PREMIUM

  “Je hond een jaar onderhou­den is gelijk aan de uitstoot van een autorit van bijna 3.700 kilometer”: zo verklein je de ecologi­sche pootafdruk van jouw huisdier

  Naar het werk fietsen, seizoensgroenten kopen of de verwarming een graadje lager zetten. We proberen allemaal ons steentje bij te dragen aan het milieu. Maar heb je al eens stilgestaan bij de ecologische voetafdruk van je hond of kat? Voor Werelddierendag geeft hoogleraar voeding voor gezelschapsdieren Myriam Hesta (UGent) enkele tips om de impact van je huisdier op een gezonde manier te verkleinen. “Er zijn heel wat andere mogelijkheden dan veganistische voeding.”
 2. Hoe zit het met je belastingen als je handelt in crypto? Fiscaal expert legt uit wat je moet weten
  PREMIUM

  Hoe zit het met je belastin­gen als je handelt in crypto? Fiscaal expert legt uit wat je moet weten

  De grootste Bitcoin-conferentie van de Benelux zal op 8 oktober plaatsvinden in Gent en inzoomen op de toekomst van cryptomunten. Een van de sprekers is advocaat Gertjan Verachtert. Samen met zijn confrater bij Sansen International Tax Lawyers Daan Van Nieuwenhove belicht hij hier al even zijn topic: ‘Bitcoin en de fiscus, hoe zit dat nu?’. “De meest gestelde vraag is: moet ik nu wel of geen belastingen betalingen op de winsten uit mijn crypto-investering?”