Google rijdt al vijftien jaar rond met wagens vol camera's. Onze techexpert Kenneth Dée legt uit hoe je je woning onherkenbaar kan laten maken.
Volledig scherm
Google rijdt al vijftien jaar rond met wagens vol camera's. Onze techexpert Kenneth Dée legt uit hoe je je woning onherkenbaar kan laten maken. © epa/Pieter-Jan Vanstockstraeten

“Zodra een gevel onherkenbaar is gemaakt, kan je dat niet meer ongedaan maken”: zo is je huis niet meer zichtbaar op Google Street View

Vijftien jaar al rijden wagens van Google rond om foto’s te maken van alles en iedereen langs de straatkant. Maar wat moet je doen als je helemaal niet wil dat jouw huis zomaar voor iedereen op internet te zien is? Dan kan je aan Google vragen om je woning onherkenbaar te maken. Onze techexpert Kenneth Dée legt uit hoe je dat moet doen.

  1. BINNENKIJKER. Op bezoek bij influencer en ‘Verrader’ Jamie-Lee Six (24): “Hier woon ik op tien minuten van mijn ouders in Menen”
    Binnenkijker

    BINNENKIJ­KER. Op bezoek bij influencer en ‘Verrader’ Jamie-Lee Six (24): “Hier woon ik op tien minuten van mijn ouders in Menen”

    Na een razend druk voorjaar met onder andere een deelname aan ‘De verraders' zal Jamie-Lee Six ook deze zomer niet stilzitten. De actrice en influencer is pas verhuisd naar haar nieuwbouwwoning en is volop bezig met de inrichting en aankleding. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging bij haar op bezoek om te kijken hoe ze van haar huis een thuis maakt.