Poetsexperte Marja Middeldorp: “Ik ben toch een beetje de wasmachinedokter geworden.”
Volledig scherm
Poetsexperte Marja Middeldorp: “Ik ben toch een beetje de wasmachinedokter geworden.” © Getty Images / Joost Hoving

Zo wordt je was terug fris: “Gebruik liever geen vloeibaar wasmiddel in je machine”

Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexperte Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week vertelt ze hoe je jouw wasmachine en droogkast optimaal schoonhoudt. 

 1. GETEST. 10 vlekverwijderaars: “Dit is een vrij agressief product dat veel vlekken kan verwijderen, maar helaas soms ook de kleur”
  PREMIUM

  GETEST. 10 vlekverwij­de­raars: “Dit is een vrij agressief product dat veel vlekken kan verwijde­ren, maar helaas soms ook de kleur”

  Bij heel wat huishoudens hebben vlekverwijderaars een vaste plaats tussen de wasmiddelen. Maar zoals velen onder ons wellicht al ondervonden hebben, doet niet elke vlekverwijderaar wat hij belooft. Reinigingsexpert Gwenda Moeraert van Wassalon Aqua Lo in Lochristi testte voor ons tien vlekverwijderaars uit op de meest hardnekkige vlekken. “De ene vlek is niet de andere, maar ook het materiaal van de stof en de wastemperatuur spelen een grote rol”, aldus Moeraert.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.