Thomas De Gendt (35) met zijn vrouw Evelyn Tuytens (33).
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas De Gendt (35) met zijn vrouw Evelyn Tuytens (33). © Grégoire De Poorter

Zo woont wielrenner Thomas De Gendt (35): “Door de gerecupereerde materialen lijkt het alsof het huis er al lang staat”

In 2012 behaalde Thomas De Gendt (35) als laatste Belg nog het podium van een grote wielerronde, de Ronde van Italië. Vrijdag is hij begonnen aan wat misschien wel zijn laatste Giro wordt. De finishlijn van zijn wielercarrière komt stilaan in zicht, met tegelijk het vooruitzicht op meer tijd met zijn gezin in hun zelfgebouwde huis in Gavere. “In het begin gebruikten we onze badkamer als keuken, waar we kookten op een elektrisch kampeervuurtje.”

  1. Tuberculose is terug van nooit weggeweest: “Je krijgt de ziekte alleen door nauw contact met iemand die erg besmettelijk is”
    PREMIUM

    Tuberculo­se is terug van nooit weggeweest: “Je krijgt de ziekte alleen door nauw contact met iemand die erg besmette­lijk is”

    Tuberculose of tbc is op dit moment covid aan het verdringen als de dodelijkste infectieziekte ter wereld en ook in België wordt een stijging opgetekend. Daarvoor waarschuwt de Damiaanactie naar aanleiding van Wereldtuberculosedag vandaag. Hoe raak je besmet? Hoe ziek word je? Prof. Pascal Van Bleyenbergh (UZ Leuven) zet alles voor ons op een rijtje. “Tuberculose is hier relatief zeldzaam, maar niet verdwenen.”