Jan Van Bouwel, bio-ingenieur en arbeidshygiënist bij IDEWE, vertelt waar je op moet letten als je een CO2-meter koopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Van Bouwel, bio-ingenieur en arbeidshygiënist bij IDEWE, vertelt waar je op moet letten als je een CO2-meter koopt. © Shutterstock/rv

Zo kies je een betrouwbare CO2-meter: “De eerste die echt aan álle eisen voldoet, kost 99 euro”

(Nog) meer dan via besmette oppervlakken verspreidt het coronavirus zich door de lucht. Een CO2-meter aanschaffen om na te gaan of de uitgeademde lucht in een ruimte voldoende snel wordt ververst, kan dus helpen om besmettingen te vermijden. Expert Jan Van Bouwel legt uit waar je moet op letten, wij zochten uit hoeveel een betrouwbare CO2-meter kost. “Maar het is geen wondermiddel dat een veilig kerstfeest garandeert.”

  1. Onderzoekers werken aan exoskelet: “Door snel te reageren, kan dit ons helpen om minder snel te vallen”
    PREMIUM

    Onderzoe­kers werken aan exoskelet: “Door snel te reageren, kan dit ons helpen om minder snel te vallen”

    Wellicht heb je het al meegemaakt: als we dreigen te vallen, grijpt ons lichaam bliksemsnel in. Maar soms komt die reactie te traag en gaan we toch tegen de grond. Een robot kan veel sneller reageren dan een mens en dat heeft voordelen. Dat zette enkele onderzoekers aan om te werken aan een exoskelet dat je helpt om balans te houden en niet zo snel te vallen. “De mogelijkheden van deze nieuwe technologie zijn enorm, niet alleen voor mensen met een gedeeltelijke verlamming, maar ook voor gezonde personen.”