Prof. dr. Ingeborg Dhooge (rechts)
Volledig scherm
Prof. dr. Ingeborg Dhooge (rechts) © Getty Images / Foto I&C

Zo herken je beginnend gehoorverlies: “Ouderdomsslechthorendheid kan optreden lang voor de eerste grijze haren ­opduiken”

Heb je moeite om gesprekken te onderscheiden van achtergrondlawaai? Dat is doorgaans een van de eerste tekenen van gehoorverlies. Hoe wordt dat veroorzaakt en wat kan je er zelf aan doen? Prof. dr. Ingeborg Dhooge, diensthoofd Neus-, keel- en oorheelkunde in het UZ Gent en prof. dr. Vincent Van Rompaey, nko-arts in het UZ Antwerpen, zetten de feiten op een rij. “Meer en meer mensen lijken last te hebben van gehoorproblemen.”

 1. COLUMN. Mathias Vergels loopt door tinnitus gefrustreerd rond: “Maar ik weiger me erbij neer te leggen”
  PREMIUM
  Showbizz

  COLUMN. Mathias Vergels loopt door tinnitus gefrus­treerd rond: “Maar ik weiger me erbij neer te leggen”

  Mathias Vergels (29) verbouwt met zijn vriendin Lynn (28) een B&B, met alle ellende, maar ook vreugde van dien. Tegelijk leert hij omgaan met zijn tinnitus. Wekelijks geeft hij u een inkijk in deze bewogen periode in zijn leven. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de B&B, waar een reusachtige hijskraan aan te pas moest komen. “Weken over en weer geregel. En toen zei die volslanke kraanman: ‘Dit gaat niet lukken’”
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.