Zo betaal je in een handomdraai met je smartwatch
MultimediaWaarom zou je je pincode nog intikken als je ook contactloos kunt betalen? Misschien doe je dat intussen al met je bankkaart of smartphone, maar het kan dus ook met (sommige) smartwatches. Onze techredacteur legt uit wat je moet weten.
Delen per e-mail
In coronatijden kent contactloos betalen de doorbraak waar het al jaren op wachtte. Daar waar in februari nog maar 17 procent van de kaartbetalingen contactloos gebeurde, meldt de sectorfederatie Febelfin dat dat intussen naar 37 procent is gestegen.
Door op die manier te betalen hoef je je pincode niet in te tikken, wat een pak hygiënischer is. En omdat zulke betalingen vaak gelimiteerd zijn tot kleine bedragen hoef je als gebruiker ook niet direct te vrezen dat iemand ooit zomaar ongemerkt jouw bankrekening zal plunderen.
Zo werkt het
Met de meeste nieuwe bankkaarten kan je intussen contactloos betalen. Wie dat met een smartphone of smartwatch wil doen heeft wel een toestel nodig dat het toelaat. Dat impliceert dat er een nfc-chip moet inzitten (nfc staat voor Near Field Communication) én dat er een koppeling moet kunnen gemaakt worden met de app van jouw bank. Zowel Android (Google Pay) als iOS (Apple Pay) hebben een optie die contactloos betalen toelaat. Die eerste wordt door de meeste Belgische banken ondersteund, de tweede onder andere door BNP Paribas Fortis, Belfius en KBC.
Contactloos betalen kan dus niet met iedere smartwatch. Dit zijn alvast drie modellen die het wel toelaten:
Apple Watch Series 6 (vanaf 421,80 euro)
De Apple Watch is een smartwatch die de ‘smart’ zeker niet gestolen heeft. Met het toestel zie je niet alleen het uur of je notificaties, maar kan je ook je hartslag, slaap of het zuurstofgehalte in je bloed meten. Het scherm staat steeds aan, maar is naast helder ook energiezuinig, waardoor het tot 18 uur mee kan. Een nadeel aan de Apple Watch is dat die enkel compatibel is met een iPhone. Bekijk hier de Apple Watch Series 6.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Garmin Vivomove Style (vanaf 264,95 euro)
Wie de Garmin Vivomove Style ziet, zou niet eens doorhebben dat het een smartwatch is. Laat staan dat je ermee kunt betalen. Door op het scherm te tikken, verander je het stijlvolle horloge in een interface waarop je onder andere je stappen, de datum en het aantal glazen water dat je dronk ziet staan. Bekijk hier de Garmin Vivomove Style.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Fitbit Charge 4 (vanaf 119 euro)
Echte sportfreaks kennen Fitbit natuurlijk al lang, maar wist je dat je met de nieuwste modellen ook kunt betalen? De Fitbit Charge 4 is zo’n activitytracker, die je door de ingebouwde gps zelfs zonder smartphone kunt gebruiken om te gaan lopen. Dankzij Fitbit Pay, ondersteund door onder andere KBC, kan je ook contactloos betalen. Ideaal om na het sporten nog snel een drankje te kopen! Bekijk hier de Fitbit Charge 4.
Je gading nog niet gevonden? Bekijk hier nog meer smartwatches waarmee je contactloos kan betalen.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat moet ik doen met 100.000 euro aan spaargeld?
-
PREMIUM
Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken
-
Multimedia
Geen techneut? Dit zijn alle specificaties van je smartphone uitgelegd
Van plan om een nieuwe smartphone te kopen? Er zijn heel wat zaken waar je op moet letten. Onze techredacteur legt je uit hoe je een smartphone kiest die voldoet aan wat jij wil. -
-
Livios
Maak je terras helemaal klaar voor de lente met deze tips
De zachte temperaturen van de laatste dagen doen ons al dromen van de lente. Maar is je terras daar ook al klaar voor? Vaak kan dit na de winter een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven. Met deze tips van bouwsite Livios geniet je in geen tijd van de eerste lentezon! -
PREMIUM
Steeds meer vraag naar nieuwbouwflats: waar moet je allemaal op letten? Onze woonexpert geeft advies en toont aanraders
-
PREMIUM
Topkinesist Lieven Maesschalck deelt zijn beste advies voor startende joggers: “Wissel regelmatig van ondergrond”
-
Solliciteren
Deze vragen zijn ongepast tijdens een sollicitatiegesprek
Als jobkandidaat krijg je tijdens een sollicitatiegesprek veel vragen op je afgevuurd. Als die betrekking hebben op de job, is er geen vuiltje aan de lucht. Maar sommige vragen zijn gewoon ongepast, ook al schuilt er misschien niet altijd een kwade bedoeling achter. Jobat.be bekijkt welke zaken tot de privésfeer horen.