Overdag vaak moe? Met deze drie gadgets voel je je in geen tijd een pak fitter.
Volledig scherm
Overdag vaak moe? Met deze drie gadgets voel je je in geen tijd een pak fitter. © Getty Images/Westend61

Zit je knikkebollend aan je bureau? Deze drie gadgets geven je instant energie

HLN ShopZit je vaak knikkebollend aan je bureau? Kunnen je energielevels een serieuze boost gebruiken, zeker tijdens deze korte, donkere dagen? Je bent niet alleen. HLN Shop ging op zoek naar drie hulpmiddelen die je energieker door het leven helpen... dankzij licht.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Vrijdag hamburgerdag: wat is een ‘smashed’ burger? En hoe maak je ze zelf? “Zowel sappig als enorm krokant”

  Vrijdag hamburger­dag: wat is een ‘smashed’ burger? En hoe maak je ze zelf? “Zowel sappig als enorm krokant”

  Met een ‘gewone’ hamburger doe je nooit iets mis, maar tegenwoordig zie je daarnaast ‘smashed burgers’ opduiken. In Amerika zijn deze platgeslagen hamburgers al langer populair en ook in ons land winnen ze steeds meer aan terrein. Wat is zo’n smashed burger? Hoe maak je ze zelf? En waar kan je ze bestellen in België? Paolo Guffens van burgerrestaurant Plump in Antwerpen legt uit.
 3. Makelaar waarschuwt voor valkuilen tijdens huizenjacht in Spanje: “Sommigen lokken klanten met prijzen die compleet fout zijn”
  PREMIUM

  Makelaar waarschuwt voor valkuilen tijdens huizen­jacht in Spanje: “Sommigen lokken klanten met prijzen die compleet fout zijn”

  Vorig jaar kocht een recordaantal van 4.635 Belgen een tweede verblijf in Spanje. Omdat er zelden exclusiviteit rust op het vastgoed en iedereen er zich makelaar mag noemen, zijn er velen die van de koophype proberen te profiteren. Bert Tock heeft al twaalf jaar een immokantoor aan de Costa del Sol. Hij waarschuwt de vele landgenoten die tijdens de paasvakantie op huizenjacht gaan voor een reeks valkuilen.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Niets zo vervelend als turbulentie: wat veroorzaakt al dat geschok en waar in het vliegtuig heb je er het minste last van?
  PREMIUM

  Niets zo vervelend als turbulen­tie: wat veroor­zaakt al dat geschok en waar in het vliegtuig heb je er het minste last van?

  Bij de start van de paasvakantie stappen heel wat mensen het vliegtuig op. Een groot deel krijgt daarbij ongetwijfeld te maken met turbulentie. Plots moet je jouw veiligheidsgordel vastklikken en schudt het vliegtuig jou helemaal door elkaar. Voor de ene is het vervelend, voor de andere een ware nachtmerrie. Maar wat veroorzaakt turbulentie tijdens een vlucht? Hoe gevaarlijk is het? En op welke plaats in het vliegtuig heb je er het minste last van?