Tuinexperte Laurence Machiels: "Geen tuin? Gelukkig kun je zowat alle groenten in pot kweken."
Volledig scherm
PREMIUM
Tuinexperte Laurence Machiels: "Geen tuin? Gelukkig kun je zowat alle groenten in pot kweken." © Steven Richardson

Zin om zelf groenten en fruit te kweken? Onze tuinexperte geeft advies voor beginnende moestuiniers

Wat spannend, een eerste moestuin! Maar vlieg er niet zomaar in, een succesvolle moestuin vraagt om een goede voorbereiding en planning. Hoeveel m² heb je nodig? Hoe bereid je je grond voor en wat als je geen tuin hebt? Onze tuinexperte Laurence Machiels helpt je op weg met enkele onontbeerlijke basisregels.

 1. Moet je altijd je groenten en fruit wassen voor het eten? Experts voedselveiligheid geven richtlijnen
  PREMIUM

  Moet je altijd je groenten en fruit wassen voor het eten? Experts voedselvei­lig­heid geven richtlij­nen

  Met het mooie weer neemt de zin in fruit en frisse salades toe. Maar ook de verhitte discussies over of je fruit en groente moet wassen voor je ze rauw opeet. En hoe zit het met dat zakje voorgesneden sla: wassen of direct op je bord? “Water haalt sowieso niet alles weg”, zegt prof. Frank Devlieghere van de vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit van UGent. Met collega prof. Bruno De Meulenaer brengt hij duidelijkheid.
 2. Volgens deze expert moeten we allemaal meer leren vertrouwen op onze intuïtie: “Je neemt vanzelf de juiste beslissingen”
  PREMIUM

  Volgens deze expert moeten we allemaal meer leren vertrouwen op onze intuïtie: “Je neemt vanzelf de juiste beslissin­gen”

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Jos Pauwels, doctor in de agogische wetenschappen. Ons zesde zintuig, ons buikgevoel, ons instinct. Wat is nu precies dat gevoel dat intuïtie heet? Pauwels onderzocht het en legt uit hoe je het beter kan leren te gebruiken. “Wie zijn intuïtie goed ontwikkelt, voelt een trekkracht in het leven. Zal ik die job aannemen? Zal ik verhuizen? Je kiest juist en bewandelt een schijnbaar vanzelfsprekend pad.”
 1. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus

 2. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein