Jeroen aan het werk bij de vulkaan Fagradaslfjall.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen aan het werk bij de vulkaan Fagradaslfjall. © rv

Zijn leven lang pendelen naar Brussel zag Jeroen (34) niet zitten. En dus verhuisde hij naar IJsland: “Ik leef samen met de natuur en doe alles meer op het gemak”

Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Na tal van reizen naar IJsland besloot informaticus Jeroen Van Nieuwenhove (34) uit Asse zijn gevoel te volgen en de sprong te wagen. “Toch heb ik me eerst nog twee jaar voorbereid. Ik neem niet zomaar risico's.”

 1. Lars (24) en Floris (34) gingen op workation zonder toestemming van hun baas. “Ik werkte altijd goed door zodat ik op tijd klaar was om te gaan surfen”
  PREMIUM

  Lars (24) en Floris (34) gingen op workation zonder toestem­ming van hun baas. “Ik werkte altijd goed door zodat ik op tijd klaar was om te gaan surfen”

  Toen corona uitbrak, sloten heel wat bedrijven hun deuren, maar doordat je niet meer op kantoor verwacht werd, ontstonden er elders ook nieuwe mogelijkheden. En daar maakten Lars (24) en Floris (34) gretig gebruik van: zij vertrokken naar het buitenland zonder dat hun baas het wist, om van daaruit te werken. “Tegen het einde van mijn verblijf moest ik mijn camera tijdens meetings uitzetten, omdat ik te bruin werd.”
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.