Culinair auteur Elise Van de Poele.
Volledig scherm
PREMIUM
Culinair auteur Elise Van de Poele. © Getty Images, Wout Hendrickx

Zijn koolhydraten af te raden als je wil afvallen? Experte schept duidelijkheid: “Het gaat om de balans tussen wat je eet en wat je verbruikt”

Koolhydraten hebben de jongste jaren hun reputatie niet bepaald mee. Het zouden geniepige dikmakers zijn die je maar beter naar de kelder van de voedingspiramide kan verbannen. Terecht of onterecht? Tijd om onze tanden erin te zetten. Culinair auteur Elise Van de Poele scheidt het kaf van het koren. “Je kan wel degelijk gewoon koolhydraten blijven eten als je wil afvallen.”

3 reacties

 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Ik ben de laatste 6 maanden 10 kilo kwijt. Ik drink geen alcohol meer en ga 2 keer per week 10 km lopen. Verder eet ik gewoon alles en drink veel bruiswater. Ik heb mijn voeding niet aangepast en eet gewoon alles waar ik goesting in heb inclusief veel chips (veel te lekker) ;)
 • Andy Buyle

  2 jaar geleden
  @ David Muls: dat bloedsuiker de glucose in je bloed is en glucose op zich een enkelvoudige suiker is die onder andere in snoep zit misschien? Alle samengestelde suikers (koolhydraten) worden in het spijsverteringsstelsel afgebroken tot glucose en komen zo in het bloed terecht,evenals bvb andzre enkelvoudige suikers zoals fructose,maar enkel glucose komt in het bloed terecht...
 • David Muls

  2 jaar geleden
  Wat is het verschil tussen glucose en "bloedsuikers"?