Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Zijn ingenieurs te duur? “Goede werkgever belangrijker dan loon”

JobsHet hoge tekort aan ingenieurs blijft voelbaar op de arbeidsmarkt. Bedrijfsleiders zwaaien vaak met hoge lonen om die technisch hoogopgeleide profielen aan te trekken. “Maar vooral de jongere generatie hecht steeds meer belang aan andere zaken dan het loon”, vertelt Nancy Vercammen van ingenieursvereniging ie-net aan Jobat.be.

 1. Klikt het niet met je collega’s? Dit kan je eraan doen
  Jobat.be

  Klikt het niet met je collega’s? Dit kan je eraan doen

  Als je tijdens de lockdown van job bent veranderd, bestaat de kans dat je veel collega’s nog niet eens gezien hebt. Laat staan dat je er al een band mee hebt kunnen opbouwen. Maar ook als er een competitieve prestatiecultuur heerst op de werkvloer, of als je pakweg twintig jaar ouder of jonger bent dan de andere medewerkers, heb je waarschijnlijk nog niet samen op café gezeten. Is dat een zegen voor je concentratievermogen en dus ook voor je prestaties? Of is het eerder een vloek? Jobat.be vroeg het aan arbeids- en organisatiepsychologe Ans De Vos (Antwerp Management School).
 2. Herfstweer op komst: voorspelt dit ook een hogere energiefactuur?
  Energie

  Herfstweer op komst: voorspelt dit ook een hogere energiefac­tuur?

  De herfst staat voor de deur, hoewel daar aan het begin van de maand helemaal niets van te merken was. De huidige temperaturen zitten minstens zo goed als tijdens de zomer, maar toch zal het niet lang duren voor het echte jassenweer zich opnieuw aankondigt. Zal dit automatisch ook zijn stempel drukken op je energierekening? Mijnenergie.be pluist het uit en verklapt hoe je extra stroomkosten tijdens de koude seizoenen kan vermijden.