Simon Raymaekers, psychiater en medisch directeur van De Sleutel, bespreekt de gevaren van cocaïne.
Volledig scherm
PREMIUM
Simon Raymaekers, psychiater en medisch directeur van De Sleutel, bespreekt de gevaren van cocaïne. © Getty Images / rv

Zie je in het lichaam dat iemand door de jaren heen cocaïne gebruikt heeft? En kan je neusschot echt verdwijnen? 10 vragen over cocaïnegebruik

Een snuifje bij het uitgaan op zaterdagavond? Een lijntje om de stress weg te pakken voor die drukke meeting? Of gewoon om even te lekker te chillen in de strandbar? Dat moet toch kunnen? Of schuilen er ook gevaren in sporadisch gebruik? Expert Simon Raymaekers geeft uitleg bij de wereld van het witte poeder. “Neen, er is geen veilige manier om cocaïne te gebruiken”

  1. Wild is volop in het seizoen, maar hoe maak je dit best klaar? Chef Michaël Vrijmoed legt uit: “Fazant is het ideale instapwild”
    PREMIUM

    Wild is volop in het seizoen, maar hoe maak je dit best klaar? Chef Michaël Vrijmoed legt uit: “Fazant is het ideale instapwild”

    Van hertensteak tot eendenfilet of everzwijnballetjes: het wildseizoen is weer volop bezig. Als klassiek geschoolde chef zweert Michaël Vrijmoed in zijn gelijknamige tweesterrenrestaurant bij seizoensproducten afkomstig van lokale telers, kleinschalige bedrijven en Belgische ambacht. Hij legt uit hoé je dat wild trotseert in de keuken, waar je op moet letten bij de bereiding ervan én deelt een exclusief recept. “Zoek het niet te ver, maak gewoon eens stoverij van everzwijn.”