Ongediertebestrijder John Zuurhout (64) geeft advies om muizen en ratten uit je huis te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ongediertebestrijder John Zuurhout (64) geeft advies om muizen en ratten uit je huis te houden. © Getty, Angeliek de Jonge

Ze knagen alles kapot en verspreiden ziektes. Zo houd je muizen en ratten uit je huis: “Als een kat zou helpen, had ik al 40 jaar geen werk”

Nu het buiten kouder wordt, durven muizen en ratten al eens vaker je huis binnen te glippen. “Zes millimeter, een grotere opening heeft een muis niet nodig”, zegt ongediertebestrijder John Zuurhout (64). Hoe erg is het om die beesten in huis te hebben? En kan een kat ze weer buiten krijgen? “Laat geen volle vuilniszak buiten staan, zelfs als je op de 14de verdieping woont. Ze ruiken het toch.”

  1. BINNENKIJKER. Op bezoek bij Olivier en Karen van ‘Latem Leven’: “We vernieuwden alles in amper 8 maanden. De geboorte van onze zoon was de deadline”
    PREMIUM

    BINNENKIJ­KER. Op bezoek bij Olivier en Karen van ‘Latem Leven’: “We vernieuw­den alles in amper 8 maanden. De geboorte van onze zoon was de deadline”

    Als er in het VTM-programma ‘Latem Leven’ één duo niet zo opvalt door excentrieke looks of hun gedrag, is het wel ondernemerskoppel Olivier Van de Vijver (42) en Karen Van De Weghe (32). Sinds een paar maanden wonen ze aan de oevers van de Leie in een prachtig gerenoveerde villa uit de jaren 30. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt ging een kijkje nemen.