Kunstconsultant Edwin van Trijp (links) weigert om braaf de interieurregeltjes te volgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstconsultant Edwin van Trijp (links) weigert om braaf de interieurregeltjes te volgen. © Grégoire De Poorter

Zalig excentriek of een bont allegaartje? Kunstconsulent Edwin kleurde flink buiten de lijntjes met het interieur van zijn burgerwoning

BinnenkijkerOnze woonexpert Björn Cocquyt kijkt elk weekend binnen in een opmerkelijk huis. Kunstconsultant Edwin van Trijp (36) nam zijn intrek in een statige burgerwoning uit de jaren dertig in het Gentse Miljoenenkwartier. Hij richtte het in met tal van tinten en stijlen waarbij antiek en design een verrassende combinatie vormen.

 1. Volgens deze expert moeten we allemaal meer leren vertrouwen op onze intuïtie: “Je neemt vanzelf de juiste beslissingen”
  PREMIUM

  Volgens deze expert moeten we allemaal meer leren vertrouwen op onze intuïtie: “Je neemt vanzelf de juiste beslissin­gen”

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Jos Pauwels, doctor in de agogische wetenschappen. Ons zesde zintuig, ons buikgevoel, ons instinct. Wat is nu precies dat gevoel dat intuïtie heet? Pauwels onderzocht het en legt uit hoe je het beter kan leren te gebruiken. “Wie zijn intuïtie goed ontwikkelt, voelt een trekkracht in het leven. Zal ik die job aannemen? Zal ik verhuizen? Je kiest juist en bewandelt een schijnbaar vanzelfsprekend pad.”
 2. De familie Coelus toverden hun huis om tot een licht- én kleurrijke woning: “Ongelooflijk effect op ons humeur”
  PREMIUM
  Binnenkijker

  De familie Coelus toverden hun huis om tot een licht- én kleurrijke woning: “Ongeloof­lijk effect op ons humeur”

  Niet alleen het weer heeft een invloed op ons humeur, ook de kleur van ons interieur. Misschien is het daarom dat de familie Coelus goedlachs en opgewekt is? Hun huis is dan ook een mix vol vrolijke tinten die niet op de muren, maar op de plafonds zijn aangebracht. Origineel en met een verrassend effect. Onze woonexpert ging er een kijkje nemen en legt uit hoe je zelf het best je plafond schildert.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt