Yves en Sofie met kinderen Marie, Justine en Thibaut.
Volledig scherm
PREMIUM
Yves en Sofie met kinderen Marie, Justine en Thibaut. © rv

Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”

Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. In hun hoofd speelden Yves (45) en Sofie (42) Laurijssens al lang met het idee om ooit de Kempen te ruilen voor een warm, exotisch oord. Uiteindelijk werd het Valencia, waar ze zonder ervaring een succesvol wijnhuis – Bodega de Moya – uit de grond stampten. “Het is een cliché, maar het leven is hier echt siësta, fiësta en playa!”

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. “Met goeie boter, mooie bloem en verse scharreleieren zit je al voor 80 % goed": drie experts leggen uit hoe je de lekkerste pannenkoeken bakt
  PREMIUM

  “Met goeie boter, mooie bloem en verse scharrelei­e­ren zit je al voor 80 % goed": drie experts leggen uit hoe je de lekkerste pannenkoe­ken bakt

  Lichtmis valt - net als elk jaar - op donderdag 2 februari. Dat betekent: tijd voor pannenkoeken! Maar hoe krijg je de lekkerste exemplaren op tafel? Onze journaliste bracht een bezoekje aan ‘t Fietskotje, De Pannenkoekenboot en Kāfēi om achter het ultieme bakgeheim en ingrediënt te komen. Van fluffy varianten tot de klassieker: de experts zetten op een rijtje hoe je de beste versies bakt. Over één ding zijn ze het alvast eens: “een goede pannenkoek is altijd vers.”
 1. Frans (26) en Jamila (25) ruilden Hasselt in voor Spaanse vastgoedsector: “Alleen luxe in Marbella? Wij verkopen panden vanaf 250.000 euro. Maar we gaan tot 50 miljoen”
  PREMIUM
  Hasselt

  Frans (26) en Jamila (25) ruilden Hasselt in voor Spaanse vastgoed­sec­tor: “Alleen luxe in Marbella? Wij verkopen panden vanaf 250.000 euro. Maar we gaan tot 50 miljoen”

  Tv-kijkend Vlaanderen maakt vanavond kennis met Frans en Jamila in het VTM 2-programma ‘Costa Belgica’. De twee jonge Hasselaars ruilden hun thuis in Hasselt twee jaar geleden in voor het mondaine Marbella. Samen met de mama en pluspapa van Frans runnen ze er het succesvolle vastgoedkantoor All Property Solutions. “Elke klant willen we van a tot z helpen. Of ze nu een budget van meer dan een miljoen, of een van 300.000 euro hebben”, klinkt het.