Jonas (32) en Yora (28) voeden hun kinderen Zoyla (3) en Xylia (1) op volgens de Montessori-methode.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonas (32) en Yora (28) voeden hun kinderen Zoyla (3) en Xylia (1) op volgens de Montessori-methode. © Steven Richardson

Yora (28) en Jonas (32) voeden hun dochters op volgens de Montessori-methode: “Ze kiezen zelf wanneer ze willen slapen”

Omdat het maar niet lukte om hun huilbaby tot rust te brengen, gingen Jonas (32) en Yora (28), op Instagram actief met Mamapunt, op zoek naar een methode die voor haar zou werken. Uiteindelijk kwamen ze uit bij de – soms controversiële – principes van Montessori. Of het nu om eten, spelen of het slaapuur gaat: dochters Zoyla (3) en Xylia (1) krijgen op elk domein veel vrijheid om zelf te ontdekken wat goed voor hen is. In de praktijk betekent dat soms ook heel resolute keuzes maken: “Op een dag kwam ik thuis en was al Zoyla’s speelgoed verdwenen.”

 1. “We vragen soms of ze liever met een moeder en vader waren opgegroeid”: zo voeden Veerle (47) en Kathleen (50) hun tweeling op
  PREMIUM

  “We vragen soms of ze liever met een moeder en vader waren opgegroeid”: zo voeden Veerle (47) en Kathleen (50) hun tweeling op

  Veerle en Kathleen krijgen vaak te horen dat het wellicht gemakkelijk is om twee ‘dezelfde’ kinderen op te voeden. Maar hun dochters Britt en Margo hebben elk een ander temperament en bijgevolg is een eigen aanpak nodig. “Alles veranderde toen ik over ‘de temperamentenleer van Hippocrates’ leerde. Sindsdien kijk ik anders naar onze dochters.” Het koppel vertelt wat dat precies inhoudt en hoe ze dat toepassen in de opvoeding van de kinderen.
 2. Sinds de scheiding slaapt Taï (38) in dezelfde kamer als haar drie kinderen: “In het donker komen de tongen los en brengen ze hun verdriet onder woorden”
  PREMIUM

  Sinds de scheiding slaapt Taï (38) in dezelfde kamer als haar drie kinderen: “In het donker komen de tongen los en brengen ze hun verdriet onder woorden”

  Haar jeugd die ze doorbracht in Afrika, maar ook een parentale burn-out gevolgd door een echtscheiding maakten van Taï een mama die inzet op mentaal welzijn, rust, veel buiten zijn en de best mogelijke hechting met haar kinderen. “Ik zou het nog steeds niet over mijn hart krijgen om de kinderen meer dan een halve dag per week naar de crèche te brengen.”
 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.