Wouter Torfs.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Torfs. © BELGA

Wouter Torfs (62), CEO van Schoenen Torfs, laat in zijn portemonnee kijken: “Exclusieve fles wijn of peperdure auto is aan mij niet besteed”

Wouter Torfs (62), CEO van het familiebedrijf Schoenen Torfs, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. In onze rubriek Centen en percenten vertelt hij openhartig hoe hij met geld omgaat, welke financiële lessen hij geleerd heeft en waar hij in investeert. “Het is een publiek geheim dat onze familie een aanzienlijk bedrag verloren heeft door de investering in de modegroep FNG. Dat is het klappen van de zweep bij ondernemen: soms gaat het goed en soms gaat het slecht, maar na regen komt altijd weer zonneschijn.”

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Andy Peelman (37) laat in zijn portemonnee kijken: “Door corona ben ik op de beurs beginnen te spelen”
  PREMIUM

  Andy Peelman (37) laat in zijn portemon­nee kijken: “Door corona ben ik op de beurs beginnen te spelen”

  Andy Peelman (37), één van ’s lands bekendste politiemannen, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. Zo vertelt hij in onze rubriek Centen en percenten openhartig hoe hij met geld omgaat, welke financiële lessen hij geleerd heeft en waar hij in investeert. “Zodra het mocht, ben ik als tiener in de horeca beginnen te werken. Mijn mama had het immers niet breed.”
 1. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten

 2. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl