Laurence Machiels geeft advies om je kamerplanten in optimale conditie te houden tijdens de donkere wintermaanden.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurence Machiels geeft advies om je kamerplanten in optimale conditie te houden tijdens de donkere wintermaanden. © Steven Richardson

“Wortels kunnen een shock krijgen van koud water uit de kraan”: tuinexperte legt uit hoe je je kamerplanten gezond door de winter loodst

De dagen worden korter en de temperaturen duiken omlaag: dat is het sein voor je kamerplanten om in rust te gaan. Hoe bereid je ze voor op een winter met minder licht en drogere lucht? En mag je nu nog verpotten of bemesten? Onze tuinexperte Laurence Machiels geeft advies. 

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Wat doe je tegen klaver en mierennesten in je gras? Tuinexperte beantwoordt de 10 meest gestelde gazonvragen
  PREMIUM

  Wat doe je tegen klaver en mierennes­ten in je gras? Tuinexper­te beant­woordt de 10 meest gestelde gazonvra­gen

  Dat veel mensen graag een piekfijn gazon willen bleek uit de vele vragen die jullie hebben ingestuurd voor onze tuinexperte Laurence Machiels. Die bewijzen ook dat soms een uitdaging is om een prachtig groen grastapijt te creëren én te onderhouden. Het juiste advies kan dan een wereld van verschil maken. Hier lees je het antwoord op de tien meest prangende gazonvragen. “Elk jaar je gazon verticuteren is niet goed voor je gras.”