Laurence Machiels geeft advies om je kamerplanten in optimale conditie te houden tijdens de donkere wintermaanden.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurence Machiels geeft advies om je kamerplanten in optimale conditie te houden tijdens de donkere wintermaanden. © Steven Richardson

“Wortels kunnen een shock krijgen van koud water uit de kraan”: tuinexperte legt uit hoe je je kamerplanten gezond door de winter loodst

De dagen worden korter en de temperaturen duiken omlaag: dat is het sein voor je kamerplanten om in rust te gaan. Hoe bereid je ze voor op een winter met minder licht en drogere lucht? En mag je nu nog verpotten of bemesten? Onze tuinexperte Laurence Machiels geeft advies. 

  1. Naast vaste en variabele bestaan er ook dynamische energiecontracten. Bieden zij het antwoord op de stijgende energieprijzen?
    PREMIUM

    Naast vaste en variabele bestaan er ook dynamische energiecon­trac­ten. Bieden zij het antwoord op de stijgende energie­prij­zen?

    Engie lanceerde vorig jaar als eerste energieleverancier op de Belgische markt een dynamisch energiecontract. Hoeveel je betaalt, hangt bij die formule af van de prijzen op de Belgische energiebeurzen. De prijs varieert van uur tot uur, zodat het zaak is om je verbruik actief af te stemmen op periodes met lage prijzen. Hoewel de formule voorlopig geen succes kent, beschouwt professor Ronnie Belmans (EnergyVille/KU Leuven) ze als de toekomst.