Er wordt regen verwacht de komende dagen. Festivalgangers vertellen wat zij doen tegen al die nattigheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Er wordt regen verwacht de komende dagen. Festivalgangers vertellen wat zij doen tegen al die nattigheid. © Shutterstock / Melanie Lemahieu

Wordt het straks dansen in de regen op Pukkelpop? Festivalgangers en organisatoren vertellen hoe zij de nattigheid trotseren

Het duo Lander & Adriaan trapt vandaag om halfzes Pukkelpop 2022 op gang. De weersverwachtingen voor Hasselt de komende dagen zijn niet bepaald zonnig. Vooral vrijdag kan het flink regenen. Wij vroegen ervaren festivalgangers hoe ze zich daarop voorbereiden. En kregen van de organisatoren van Pukkelpop advies over de beste schuilplekken op het festival.

 1. “Luizen hebben niets met slechte hygiëne te maken”: dermatoloog geeft strijdplan tegen de vieze 
beestjes
  PREMIUM

  “Luizen hebben niets met slechte hygiëne te maken”: dermato­loog geeft strijdplan tegen de vieze beest­jes

  Splinternieuwe boekentassen, perfect gekafte boeken, glimmende najaarsschoentjes… én luizen. Het lijkt wel alsof het nieuwe schooljaar het officiële startschot is voor het luizenseizoen. “Vroeger zag je ze vooral in de kleuterklas en de lagere school, maar selfies zorgen ervoor dat ook oudere kinderen ze sneller overkrijgen”, aldus dermatoloog Thomas Maselis. Hij legt uit waar luizen vandaan komen, hoe ze overgedragen worden en — het belangrijkste — hoe je er weer van verlost raakt.
 2. UHasselt voert onderzoek naar tinnitus: wat is dat voor aandoening? En kan je de schade beperken of genezen?
  PREMIUM

  UHasselt voert onderzoek naar tinnitus: wat is dat voor aandoening? En kan je de schade beperken of genezen?

  De universiteit van Hasselt onderzoekt welke levensstijlfactoren een rol spelen bij de ontwikkeling van tinnitus of oorsuizingen. En dat is nodig, want ruim 10 tot 30 procent van de bevolking, onder wie steeds meer jongeren, kampt met het probleem. “Grote boosdoeners zijn te luide festivals, concerten en sportevenementen, maar ook de alomtegenwoordige oortjes”, zegt professor Bart Vinck. Hij vertelt hoe je gehoorschade zo veel mogelijk kan beperken. Twintiger Maarten getuigt ook over hoe hij met zijn tinnitus omgaat.